Nova Kia Sorento: Premijera novog dizajnerskog izraza, kako vam se sviđa?

Foto: Kia

KIA je u posljednjih desetak godina svjedok najdrastičnijih dizajnerskih promjena u pozitivnom smislu, a sada je otišla korak dalje.

Kako još veći i vrlo hvaljeni Telluride u Europi možemo samo sanjati, ovaj će model biti prvi primjer novog dizajnerskog izraza marke. Osim što se odlučila na nešto drastičniji dizajnerski iskorak u odnosu na prethodnika, Kia je istovremeno odlučila i na manje modele implementirati aktualne trendove.

Tako se sprijeda za markantan nastup brine vješto integriran poklopac motora poznat pod izrazom "tiger nose", a potom su tu oštro rezana stražnja bočna stakla, ali i dodatno razvučena osnova s većim razmakom između osovina. Straga pak krovni spojler, četvrtasta svjetla i kontrastno istaknuti detalji odbojnika s lažnim ispusima. 

Na luksuz miriše i u kabini. Infotainment je dobio zaslon od 10,12 inča, mjerni instrumenti imaju standardna 12,3 inča, a klimatizacija se izborila za zasebne kontrole. Ambijentalna rasvjeta je još jedan aktualni trend, a vidljiva dvobojna koža dio ekskluzivnih paketa opreme.

O tehnici zasad ništa nije poznato. Najčešće se spominje hibridni sklop iz Optime s 2.0 Turbo benzincem. U svakom slučaju, strpimo se još malo do Ženevskog salona. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.