Nova Corvette sa središnje postavljenim motorom?

 Foto: Chevrolet

PREMA najnovijim informacijama iduća generacija jednog od najpopularnijih američkih sportaša imat će središnje postavljen motor. 
 
Premijera novog modela zakazana je za početak 2018. godine u Detroitu na NAIAS-u, a kako javlja Car & Driver, bit će to tek početak stvaranja game pod krovom legendarnog imena. 
 
Najveća novost svakako je središnje postavljen motor. Dakako, u pitanju je V8 poznat iz aktualnog modela, a očekuje se snaga od oko 500 KS. Nažalost, status ozbiljnog sportaša donosi i nešto višu cijenu – start će biti navodno na 80.000 USD. Corvette aktualne generacije trenutno se nudi od 55.400 USD, dok vrhunska Z06 izvedba kreće od 79.400 USD. 
 
 
Tu novosti ne staju. Već godinu kasnije 'vette će dobiti novi motor sa četiri bregaste i 32 ventila, a u kombinaciji kojeg bi cijena mogla stići na šesteroznamenkastu granicu. Najkasnije do 2020. godine Chervrolet će izbaciti E-Ray izvedbu sa hibridnim pogonom gdje će elektromotor pokretati prednje kotače. 
 
A što se aktualne generacije tiče ona bi u prodaji trebala ostati do kraja 2018. godine. I ne samo to, rastanak će biti obilježen ultrasnažnom izvedbom koja će na ceste iduće godine. Podsjetimo, Z06 izvedbu pokreće kompresorski potpomognut V8 sa 659 KS i 881 Nm, a 96 km/h uhvati za 2,95 sekundi. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.