Nova Corvetta stiže u siječnju

CHEVROLET je potvrdio kako će sljedeća generacija Corvette biti predstavljena početkom iduće godine na detroitskom NAIAS-u. Također, s tom je objavom predstavljen i novi logo koju će Corvetta C7 nositi.

U Chevroletu kažu kako u potpunosti nova generacija ovog automobila zaslužuje nositi novu značku. Nadalje, Amerikanci kažu kako će, poput novog znaka, u usporedbi s prethodnicom nova Corvetta biti moderniji i tehnički dotjerani automobil s većom posvećenošću detaljima te s dizajnom koji će pratiti njezinu profinjenost i zavidne sportske performanse i vozne sposobnosti.

Ukratko dizajn će biti nov, no tradicionalni Vettin oblik neće biti mijenjan. Možemo očekivati dugački prednji kraj, kratki i odrezani stražnji dio i dakako poveću dozu agresivnosti. Kroz značajnu promjenu dizajna će proći i unutrašnjost automobila. Masa bi trebala biti manja zahvaljujući većoj upotrebi ugljičnih vlakana te naprednijim konstrukcijskim rješenjima.

O tome da je uistinu riječ o novom automobilu dovoljno govori podatak kako su samo dvije komponente prenesene sa starog modela. Radi se o filteru zraka za putničku kabinu te stražnjim spojnicama uklonjive krovne površine.

Uz unaprijeđenu verziju dosadašnjeg 6,2-litrenog V8 motora očekuje se kako će nova Corvetta biti dostupna i s 5,5-litrenim V8 te bi-turbo V6 motorom s kojim će ponuda biti proširena nešto kasnije. Tada bi mogli očekivati i povlačenje 6.2 V8 motora i njegovu potpunu zamjenu s 5.5 V8 verzijom.

Proizvodnja će započeti u kolovozu iduće godine, a do kraja iste bi navodno već mogla stići i u Europu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.