Nissan 370Z Roadster: Sve ide po planu

KAO što se i očekivalo Nissan će na salonu u New Yorku premijerno predstaviti toples izvedbu nedavno lansiranog coupea. Naravno, u pitanju je 370Z, a zasada nam se nudi tek jedna teaser fotka.

O estetici se nema što za govoriti. Logično, najveća novost je uklanjanje krova, dok je sve ostalo na razini izvornika. U želji da povećanje mase bude ograničeno Nissan će pojedine dijelove karoserije izrađivati od aluminija. Također, mekani krov je sigurna opcija, kao i bogata serijska oprema na čijem popisu ništa ne nedostaje.

Novosti nema niti ispod lima. 3,7 V6 daje 336 KS pri 7.000 o/min, uz 366 Nm okretnog momenta dostupnog pri 5.200 o/min. Kupcima na izbor ponuđen je odabir između ručnog šest-stupanjskog mjenjača i potpuno nove automatike sa stupnjem prijenosa više.

O cijenama je zasada rano govoriti, bar kad je u pitanju Europa. Što se pak Amera tiče, oni će do automobila standardno dolaziti bez većih problema. S obzirom da coupe stoji 29.930 USD traženi iznos ne treba tražiti predaleko. I na kraju spomenimo kako će posjetitelji salona moći vidjeti i još opasniji Nismo 370Z.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.