Nasljednik Supre stiže 2015.

KAKO su sa scene nestajali Supra, Celica i MR2 tako je polako nestajalo uzbuđenja iz Toyotine modelske ponude. No, čini se kako su u Toyoti okrenuli ploču te se napokon spremaju na temeljitu obnovu sportskog duha u svojim modelima.

Ako izostavimo Lexus, prvi novi sportski model je dakako GT86 kojega uskoro možemo očekivati i na našem tržištu, a sada doznajemo i kako bi ga u bližoj budućnosti trebao slijediti nasljednik Supre. Točnije, ovaj bi se model na tržištu trebao pojaviti do kraja 2015. godine.

Nasljednik Supre bi se u ponudi smjestio iznad spomenutog GT86, a navodno bi ga pokretao hibridni pogonski sklop koji bi činili središnje smješteni 3,5-litreni V6 te dva električna motora smještena u prednjim kotačima. Ukupna snaga sustava bi trebala iznositi 405 KS (298 kW), što bi od nove Supre (konačno ime još uvijek nije poznato) učinilo automobil sa zavidnim peformansama, ali i relativno niskom potrošnjom.

Na konačni bi izgled velikim dijelom utjecao konceptni FT-HS (Detroit, 2007), a kako bi nova Supra modela izgledati možete vidjeti na priloženim renderima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.