Najskuplji BMW u opozivu u Americi: Mogli bi mu otpasti brisači

Foto: BMW

OPOZIVOM je zahvaćeno preko 3800 skupocjenih BMW-ovih automobila. 

U pitanju je najprestižniji BMW-ov model, a ako uzmemo u obzir električnu izvedbu i najskuplji. Pogađate, radi se o novoj seriji 7 koja nedugo nakon lansiranja bilježi prvi voluminozniji opoziv. Povod opoziva je istraga koju je proveo proizvođač automobila koja je otkrila da promjena u tvrdoći materijala poluge brisača znači da bi veza između poluge i osovine motora brisača mogla početi popuštati. S vremenom bi mogao potpuno prestati raditi.

BMW naglašava da popuštanjem spoja će se s osovine motora prenijeti manji moment, a to znači da učinkovitost brisača pasti tijekom jačeg pljuska ili snježnih padalina. BMW je obavijestio zastupstva o opozivu 20. rujna 2023. i počet će obavještavati vlasnike od 10. studenoga. Zastupnici će riješiti problem jednostavnim pregledom sustava brisača vjetrobrana i, ako je potrebno, njegovom zamjenom.

Svi primjerci obuhvaćeni opozivom su proizvedeni krajem prošle i početkom ove godine, a u pitanju je ukupno 3820 automobila modela serija 7 uključujući i električni i7. NHTSA je tako detektirao mogući problem na 3569 primjeraka 740i i 760i xDrive te 251 primjerak i7 xDrive 60. Automobili su proizvedeni od 13.10.2022 do 16.1. 2023. godine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.