Najozbiljniji Teslin rival dolazi u Europu, start je na 218.000 eura

Foto: Lucid Motors

LUCID AIR, tehnološki izuzetno napredan električni automobil, ali i jedna od najljepših limuzina, uskoro dolazi na europsko tržište. 

Iz Lucida su potvrdili da kreće ekspanzija na Stari Kontinent i da će premijera marke na europskom tržištu označiti model Air Dream Edition, i to za obje inačice, Range i Performance. 

O kakvom se automobilu radi, najbolje govori to što će europska izvedba 100 km/h moći postići za 2.7 sekundi, dok je doseg po WLTP-u čak 900 km. Spomenimo i 924-voltnu mrežu, što u prijevodu omogućava izuzetno velike snage punjenja. 

Poznate su i cijene. U Njemačkoj model starta cijenom od 218.000 eura, u Nizozemskoj je 4000 eura skuplji, dok je najpovoljniji u Norveškoj, gdje stoji 1.850.000 NOK, odnosno oko 180.000 eura. Očekivano, Hrvatska kao malo i za ovakav model nezanimljivo tržište nije na popisu zemalja. Prve isporuke će krenuti do kraja godine. 

Spomenimo i osjetno povoljnije izvedbe Pure, Touring i Grand Touring koje će stići naknadno, a imat će upola manju cijenu od spomenutog Dream Edition izdanja. 

Otvara se i prvo predstavništvo, i to u Münchenu. Svi zainteresirani će moći posjetiti prvi europski Lucid Studio već 13. svibnja, a do kraja godine bit će otvoreni prostori na odabranim europskim tržištima. Lucid je objavio i iz kojih zemalja će zaprimati rezervacije uz depozit od 300 eura. Ni tu Hrvatska nije na popisu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.