Najjača Škoda u raljama tunera

Foto: ABT Sportsline

TRAŽITE li obiteljski auto izražene prostranosti i solidno odmjerene cijene, Škoda i njena Octavia ulaze u uži izbor. Isto je i ako vam je brzina bitna.

Pa čak i ako želite jednog od najbržih karavana u klasi. Naime, Škoda Octavia RS nakon posljednjeg redizajna nudi atraktivniji izgled, bogatiju opremu, ali i 245 KS ispod poklopca. Daje ih 2.0 TSI motor i osigurava sprint do 100 km/h u 6,7 sekundi.

Tražite li još više, a VW Golf R vam je želja u pogledu performansi, rješenje će ponuditi ABT Sportsline. S novom upravljačkom elektronikom dobiva plus od 45 KS i 40 Nm, odnosno u maksimumu daje 290 KS i 410 Nm.

Ako ste pak jedan od onih koji pod pojmom RS priznaju samo TDI opciju, onda znajte kako će 2.0 TDI sa 184 KS i 380 Nm nakon ABT-ovog tretmana davati 210 KS i 420 Nm.

Osim prerada na motoru renomirani tuner će se rado poigrati i sa Škodinim ovjesom. Jedna od opcija su modifikacije putem kojih je podnica 25 mm bliža podlozi sprijeda i 30 mm straga. Točka na i po mjerilima bavarskog tunera je izbor novih naplataka promjera do 20 inča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.