Mercedes A i B klase: Prilagodljivost kao vrlina

SLJEDEĆA generacija Mercedesovog rivala BMW-ovoj seriji 1 i Audijevom A3 će biti dostupna u čak sedam karoserijskih izvedbi koje će se prodavati pod oznakom A i B klase. Službena tvornička oznaka ovih modela je New Compact Car Class (NCCC), odnosno nova kompaktna klasa automobila.

U Mercedesu planiraju tržištu ponuditi A klasu izvedbi s pet i tri vrata, kao i kabriolet. B klasa će biti dostupna kao BLK crossover, a svojevrsni će vrh ponude činiti CLC limuzinski coupe s četvorim vratima te CLC Shooting Brake s vratima više.

Ovi će se modeli proizvoditi u Mercedesovim tvornicama u Njemačkoj i Mađarskoj, a prodavat će se na većini svjetskih tržišta na kojima je Mercedes prisutan.

Motorizaciju će karakterizirati downsizing i upotreba turbopunjača. Također, bit će tu i novih motora, no pojedini manji motori bi trebali biti posuđeni od Renault-Nissan alijanse, Daimlerovog strateškog partnera.

Prednji će pogon biti standardni dio ponude, no pogon na sva četiri kotača će biti dostupan s BLK, CLC i CLC Shooting Brake modelima te s AMG izvedbama. Potonje će pokretati 2,0-litreni bi-turbo motor snage oko 350 KS. Ipak, uz njih se očekuju i određene ekološki nastrojene Blue Efficiency i Blue E-Motion verzije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.