Mercedes B klase: Komforniji i od S klase

MERCEDES će na predstojećem frankfurtskom salonu premijerno predstaviti novu generaciju B klase.

Radi se o kompaktnom MPV-u koji bi se na tržištu trebao pojaviti do kraja ove godine, a koji se temelji na istoj MFA platformi s pogonom na prednje kotače koja će biti osnova i za novu A klasu. Ona se pak očekuje tijekom iduće godine.

U ovaj će se automobil moći smjestiti pet putnika, koje će dočekati u potpunosti izmijenjen automobil. Naime, malo je toga ostalo od prethodnika. Ponuda prostora je veća, bolja je kvaliteta materijala i izrade, povećani su ekonomičnost i sigurnost automobila. Proizvođač također obećava širi popis standardne i opcijske opreme s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti.

Nova je B klasa dugačka 4.359, široka 1.786 i visoka 1.557 mm. Drugim riječima, novi je model 89 mm dulji, 11 širi i 48 niži od svog prethodnika. Nadalje, prednja su sjedala smještena 86 mm niže, ponuda prostora straga je navodno veća i od one u S klasi, a obujam prtljažnika iznosi 666 litara, odnosno 121 litru više nego prije.

Osnovu motorizacije će činiti skoro u potpunosti novi 1,6-litreni turbomotori snage 125 i 160 KS te najvećeg okretnog momenta od 200 i 250 Nm dostupnog pri 1.250 o/min. Opremljeni su trećom generacijom sustava izravnog ubrizgavanja goriva te stop-start sustavom, a uskoro će započeti i njihova ugradnja u modela C i E klase. Dizelske će boje braniti 1,8-litreni turbo snage 110 i 140 KS. Uz standardni 6-stupanjski ručni, u ponudi će biti i opcijski 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke.

Više o ovom automobilu nakon službene premijere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.