Maserati Alfieri postao električni sportaš, poznat i termin dolaska

Foto: Maserati

NAJNOVIJI Maseratijev model konačno ide u proizvodnju, a prve primjerke na cesti vidjet ćemo dogodine.

Uskoro će biti pet godina otkako je Maserati predstavio koncept Alfieri 2+2 na osnovi modela Granturismo MC Stradale. Sportski coupe se jako svidio kritici i potencijalnim kupcima pa je Maserati najavio serijski model, ali od toga se ništa nije obistinilo. Alfieri je bio san sve dok Maserati ljetos nije objavio da je uvršten u poslovni plan iduće petoljetke.

Sada je pak Maserati objavio kako "karakterističan Maseratijev sportski auto" početkom iduće godine ide u predserijsku proizvodnju u tvornici u Modeni, a to znači da će prvu kupci svoj primjerak dobiti do kraja iduće godine. A da bi se sve to moglo ostvariti, Maserati će ove godine temeljito pojačati proizvodne kapacitete.

Pritom imajte na umu da su preliminarni podaci pakleni. Talijanski trozubac nosit će auto sposoban da u formi plug-in hibrida s pogonom na sve kotače uhvati 100 km/h za oko 2 sekunde. Pametna laka gradnja rezultirat će pritom balastom od tek 175 kg u odnosu na konvencionalno pogonjen auto. I da, jurit će bar 300 km/h i bit će opremljen aktivnim sustavima aerodinamike.

I ne samo to jer predviđena je i cabrio izvedba, a plan govori da se ne odustaje ni od modela Quattroporte. Ghibli i Levante će biti obnovljeni, a dolazi i još veći SUV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.