Mad Max IV: Povratak Interceptora

SNIMANJE četvrtog nastavka legendarnog filmskog serijala ujedno će označiti i povratak jednako slavnog Fordovog Interceptora. Ford Australia predstavlja dvije studije nastale u suradnji s australskim izdanjem Top Gear magazina.

Više od 10.000 čitatelja dosad je sudjelovalo u izboru novog Interceptora, a glasanje se nastavlja i tijekom srpnja. Ford je u skladu s "preporukama" mnogobrojnih fanova razvio dva koncepta i prikazao ih u Melbourneu na tamošnjem salonu automobila. U pitanju su modeli u mjerilu 1:4 izrađeno od gline i teški oko 130 kg.

Dizajn potpisuju Nima Nourian i Simon Brook, dok su tehnički podaci zasad tajna. No, V8 motor je sigurna stvar, kao i oprema koja će uključivati standardne alate za borbu s protivnicima. Sve u svemu, što god bude finalni odabir bit će sasvim dostojan prvog Interceptora razvijenog na osnovi Ford Falcona iz 1973.g. Max Rockatansky nema razloga za brigu, zar ne?

Na kraju recimo kako je Ford iskoristio priču oko Mad Max i lansirao novi Falcon u GT izdanju. Pokreće ga 5,0 V8 iz Mustanga GT. Zvuči obećavajuće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.