Konačno prava stvar: Vraća se "sportska" Škoda

 Foto: Škoda

ŠKODA 110R, u nas poznatija kao "sportska Škoda", vraća se na scenu. 
 
Ako je vjerovati riječima šefa razvoja Christiana Strubea, Škoda doista radi na razvoju sportskog modela sa stražnjim pogonom i straga smještenim motorom. Strube je izjavio kako će novi model biti inspiriran legendom, ali će imati električni pogon, piše AutoExpress. 
 
Nema sumnje, nakon što je gamu obogatila tržišnim SUV adutima, Škoda će po uzoru na gazdu krenuti putem elektrifikacije. Volkswagenov I.D. serija jasno pokazuje smjer, a prvi na redu je električni Citigo tempiran za 2020. godinu. Potom stiže proizvodna izvedba konceptnog Vision E, a do 2025. godine Škoda će nuditi pet električnih modela. Hoće li među njima biti i duhovni nasljednik modela 110R, pokazat će vrijeme. 
 
Podsjetimo, Škoda 110R je najuspješniji i vjerojatno jedini sportaš koji je tijekom 1970-ih dolazio s istoka Europe. Ponos češke autoindustrije proizveden je u gotovo 60.000 primjeraka. Osim atraktivnije forme fastbacka, od svog se izvornika distancirao i moćnijim motorom od 62 KS zahvaljujući kojem je pojurio i do 140 km/h. Trkaća 130RS izvedba je priča za sebe, a uključuje brojne sportske podvige. Njen duhovni nasljednik pojavio se na tržištu u limitiranom izdanju od 30 primjeraka, a možete ga vidjeti ovdje
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.