Kia planira rivala Golfu GTI, ali i atraktivniji Soul

KOREJSKI će proizvođač u novoj generaciji cee'da, odnosno njegove trovratne izvedbe vratima, dakle u novom pro_cee'du, ponudu proširiti hot-hatch modelima kalibra Golfa GTI.

Radit će se o pro_cee'du s turbobenzinskim motorom i dodatno dorađenim ovjesom te upravljačkim i kočničkim sustavom. Dakako, i vizualno će automobil dati do znanja kako je riječ o drugačijem, odnosno performance modelu.

Ovaj će automobil najvjerojatnije pokretati 2,0-litreni turbobenzinski Theta II motor koji u Kijinoj američkoj ponudi razvija 280 KS, no o u ovom modelu će mu snaga biti snižena na oko 230 KS. Istovremeno neki izvori zagovaraju i 1.6 turbo snage oko 200 KS.

Očekuje se kako bi ovakav pro_cee'd na tržište trebao stići za otprilike godinu dana, a na kraju dodajmo još kako iz Kije stiže i najava proizvodnje kabrioleta. Radit će se o cabrio izvedbi modela Soul koji bi na tržište trebao stići 2014, a koji će se ugledati na konceptni Excee'd iz 2008. Također, i kod ovog modela u skoroj budućnosti možemo očekivati snažniju turbo izvedbu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.