Kia Ceed dobila nove motore

IZ Kije obavještavaju kako će se model Ceed u budućnosti moći naručiti s još dva nova motora. 

Time Ceed postaje model s jednom od najvećih ponuda u segmentu. Podsjetimo, osim četiri izvedbe karoserije, u ponudi je i doista širok raspon motora. 

1.5-litreni T-GDI Smartstream motor 

Prvi od dvije prinove je novi 1.5 T-GDI Smartstream benzinski motor koji donosi osjetno bolje performanse uz još niže emisije, a razvijen je u europskim pogonima. U ponudi će zamijeniti manji 1.4 T-GDI, a nudit će se na svim izvedbama. Karakterizira ga 160 KS te 253 nm okretnog momenta dostupnog već od 1500 o/min. 

Novi motor može se pohvaliti brojnim inovacijama, kao što su npr. vremenski promjenjivo upravljanje otvaranja ventila (CVVD, Continuously Variable Valve Duration – CVVD). Ova tehnologija upravljanja ventilima regulira vrijeme otvaranja i zatvaranja ventila u skladu s uvjetima vožnje kako bi se unaprijedile performanse, a ujedno i smanjile emisije. Novi niskotlačni ventil za recikliranje ispušnih plinova (LP-EGR: low-pressure exhaust gas recirculation system) djeluje i kod nižih okretaja motora i optimizira iskorištavanje goriva i snižava emisije. Model ima i filter čvrstih čestica (GPF) koji smanjuje emisije čestica motora.

Ovisno o karoseriji nudi sprint do 100 km/h za 8.4 - 9.0 sekundi, dok je maksimalac 210 km/h. Recimo i kako se isti motor nudi u formi blagog hibrida, EcoDynamics+.

1.0 T-GDi motor s novim 48-voltnim blagim hibridom

Za izvedbe Ceed i Ceed Sportswagon novost je i 1.0 T-GDi EcoDynamics+ blagi hibrid. 

Motor sa 120 KS i 172 Nm je prvi put u ponudi u kombinaciji sa 7-stupanjskim DCT-om. Ceed 1.0 T-GDI EcoDynamics+ ubrzava do 100 km/h za 11.2 sekunde, a Ceed Sportswagon za 11.3 sekunde.

I ono bitno glede jamstva. Sve izvedbe, uključujući i blagi hibrid, standardno nude najduže europsko jamstvo od 7 godina odnosno 150.000 prijeđenih kilometara (prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.