Kako su Kinezi spasili Passat

Foto: Volkswagen

JEDNA je od najpopularnijih limuzina na tržištu, a u novom izdanju će imati još uvjerljiviji nastup.

Usprkos poplavi crossovera Volkswagen je odlučio zadržati popularno ime, i to u klasičnom trovolumenskom formatu. U novom izdanju pak neće samo ime biti globalno, već će se isti model prodavati bez obzira na regiju. Naime, kao što je poznato, tzv. američki Passat trenutno vozi na staroj PQ46 platformi, dok Europljani imaju na raspolaganju istoimeni model postavljen na MQB osnovu.

Pritom britanski Autocar doznaje kako će nova generacija Passata na tržište stići 2023. godine, a prodavat će se paralelno s podjednako velikim Arteonom, ali i električnim modelom iz ID ponude. Karavan ostaje u planovima, kao i Alltrack izvedba, a nudit će se i izvedba s pogonom na sve kotače. Hibridi su sigurni, baš kao i zadržavanje klasičnih izvedbi. Isto je i u pogledu dizajna, Passat ostaje na strani klasike, dok će emotivniji nastup nuditi Arteon, kao i drugi modeli grupe poput Audija A4.

I na kraju jedno objašnjenje. Dok se Diess dvoumio oko odobravanja razvoja novog Passata, reagirao je kineski dio Volkswagena koji trenutno kroz različite kanale nudi obje izvedbe Passata, staru američku i novu europsku. Kako limuzine tamo još uvijek dobro prolaze, tražili su da se Passat zadrži u gami. Pritisak je bio dovoljan da ih u matici poslušaju, stoji u izvještaju britanskog magazina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.