I zastupnici proizvođača automobila su se uključili donacijama

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

BROJNI hrvatski distributeri pomažu stanovništvo na potresom pogođenom području. 

Svi znamo kako je ova godina i financijski bila surova. Pogođeno pandemijom i prirodnim katastrofama tržište se raspalo, a to je posebno vidljivo u trgovini automobila. No brojni distributeri odlučili su se solidarizirati i aktivno uključiti donacijama i humanitarnom pomoći. 

Među prvima je reagirala Emil Frey grupa, a u okviru kojih su brojne automarke poput Mercedesa, Peugeota i Citroena, ali i Fiata i Alfa Romea. Oni su već sada donirali 1.000.000 kn na žiro račun Crvenog križa.

I Toyota Hrvatska poziva na pomoć, a i sami su uplatili u žiro račun određeni iznos.

Mate Rimac je na svojem profilu također objavio kako možemo pomoći. 

Posebno aktivni su i brojni klubovi obožavatelja pojedinih marki. Pomažu skupljanjem humanitarne pomoći, uplatama donacija, ali i donacijom kamp-kućica, pa čak i automobila. 

Ne sumnjamo kako će se uključiti i svi oni distributeri koji se još nisu aktivirali. 

Spomenimo i privatne osobe koje su odlučile pomoći onima kojima su i automobili stradali u potresu. No najveća pomoć dolazi od običnih ljudi. Tako je primjerice jedan Riječanin, nakon što je vidio čovjeka zatrpanog u automobilu odlučio mu pokloniti svoj auto. I to isti VW Polo Classic.

Javio se i Dražen iz Šibenika u grupu POMOĆ PETRINJI SISKU, koji je vlasniku uništenog Peugeota 405 ponudio kupovinu drugog vozila i plaćanje troškova registracije. 

Ovo su tek neki izdvojeni primjeri u kojima su ljudi spremni pokloniti i automobile, a sve kako bi nekako umanjili ogromnu nesreću koja je snašla stanovništvo Banije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.