FOTO Toyota predstavlja najatraktivniji gradski auto

Foto: Toyota

TOYOTA predstavlja Aygo X prologue, koncept kojim najavljuje nešto potpuno novo u segmentu urbanih vozila.

Toyota je čvrsto odlučila ponoviti ono što je učinila 2005. godine kad je lansirala Aygo – iz temelja promijeniti A segment. A to će učiniti u svom europskom dizajnerskom centru ED2, smještenom na Azurnoj obali nedaleko od Nice. 

Aygo X prologue nas uvodi u novo poimanje A segmenta. Gradski auti su najčešće simpatični i ljepuškasti, a sada su u Toyoti odlučili napraviti zaokret. Ideja je jasna, ponuditi automobil izraženog nastupa, ali smjelog dizajna začinjenog snažnim karakterom. Sve u svemu, željelo se odmaknuti od činjenice da su to ulazni modeli koji nas redovito uvode u gamu nekog proizvođača. 

A X prologue to radi na Toyoti svojstven način. Izraženih oblina, s prepoznatljivim stilskim figurama poput oblika svjetala i staklenog stražnjeg poklopca, te u Bi-Tone izvedbi nameće se atraktivnim izgledom koketirajući sa segmentom crossovera. Najkraće rečeno, kao što to kaže prvi čovjek dizajnerskog centra, Ian Cartabiano, ovaj auto poziva na vožnju i inicira želju za vožnjom. 

"Svatko zaslužuje kul auto. Kad gledam Aygo X prologue, ponosno mogu reći da je ED2 tim stvorio upravo to. Presretan sam što vidim kako smo revolucionarizirali segment", rekao je Ian povodom premijere nove Toyote. 

Našlo se vremena i za korisne dodatke, pa tako stražnji odbojnik ima integriran nosač za bicikle, dok se u retrovizoru nalazi akcijska kamera. Nema sumnje, ovo je znak kako Toyota nije odustala od malih gradskih automobila. Naprotiv, ovo je, kao što samo ime kaže, tek prolog Toyote. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.