FOTO Ovo je prvi električni Land Cruiser

Foto: Toyota

JEDAN od najpoznatijih terenaca na svijetu upravo prolazi značajnu metamorfozu. 

Nekoć predstavnik ultimativnog terenca pod pojmom ogromne snage i luksuza godinama je dobio brojne izvedbe, a sve novije išle su u smjeru downsizinga i optimizacije, što je upućivalo kako će ga Toyota u barem jednoj izvedbi u potpunosti elektrificirati. 

Ime mu je Land Cruiser Se, a bit će i prvi potpuno električni terenac Toyote i japanske autoindustrije. Zasad se radi o konceptu o kojem Toyota ne govori puno. Fokus ovog vozila je na prostranosti i udobnosti, i to na asfaltu. Tako Toyota ističe mirnoću rada i tišinu kao posljedicu implementacije električnog pogona. 

Uostalom, već i izgled s cestovnim gumama te manjom visinom podnice upućuje kako Toyota ne vidi ovo vozilo dalje od makadama i savladavanja rubnjaka. Pritom ovaj LC nije mali, pa se u duljinu protegao na 513 cm te u širinu na gotovo dva metra.

U kabini je možda najveća novost implementacija tzv. Yoke upravljača koji je Toyota već predstavila na Lexusu. Moderno i jako komplicirano rješenje koje će vjerojatno zaživjeti na serijskim automobilima. 
Tehnički podaci su nepoznati, ali sudeći po onome što sprema Mercedes s G klasom ili pak novopridošlice poput Riviana, Toyota će morati ponuditi jako puno. I tu ne mislimo samo na doseg i snagu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.