FOTO Nudi kraljevski komfor i V12 monstruma, a košta poput Golfa

 Foto: Kimbex Dream Cars

GOLF s dizelskim motorom na našim je prostorima svetinja, a ponuda u salonima kreće od 162.860 kn. Za otprilike isti iznos možete se voziti i u jedinstvenoj BMW-ovoj krstarici. 
 
Naravno, radi se o trećoj generaciji (E38) BMW-ove serije 7 koja i danas na cesti odvraća poglede, nerijetko pune strahopoštovanja. Nažalost, danas je gotovo nemoguće naći primjerak  u besprijekornom stanju, a i tada je cijena poprilično visoka. A što bi tek dali za njeno specijalno izdanje s produljenim tijelom, V12 motorom i manje od 20.000 prijeđenih kilometara. 
 
Upravo takav primjerak nudi poljski Kimbex Dream Cars. BMW 750i XL L7 proizveden je u svega 899 primjeraka, a konkretan primjerak je proizveden 2001. godine. Iako nudi kraljevski luksuz, za oko će zapeti 20-inčni Alpina naplatci i obilje kroma te prvoklasna oprema u kabini. Tu je i moćni  5.4 V12 motor s 326 KS i 490 Nm u kombinaciji automatskog mjenjača. 
 
 
17 mu je godina tek, a nudi se po cijeni od 23.500 eura. Vratimo li se na spomenuti Golf, imajte na umu da ova dva automobila osim cijene nemaju dodirnih točaka, kako u pogledu voznih osobina, tako i kada su troškovi vlasništva u pitanju.
 
Ako pak vaši apetiti ne idu za produljenim izvedbama, isti trgovac nudi i dvije Alpine B12 5.7 iz 1996. godine, a i cijena je tu negdje. Ne i kilometraža. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz BMW, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: BMW

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.