FOTO Dacia Jogger je najpovoljniji sedmerosjed na tržištu

Foto: Dacia

DACIA je napravila jedinu moguću stvar, a to je da je hibridu karavana i MPV-a pridružila crossoverski izgled. Ime mu Jogger, a ubuduće ćete ga često viđati na cestama, baš kao i njegove duhovne prethodnike.

Najveća novost ispod poklopca je uvođenje TCE 110 1.0 motora (110 KS, 200 Nm), koji se pridružio TCe 100 benzincu s plinskom instalacijom. Oba su u skladu s novom Euro 6D regulativom. A dolazi i hibrid, prvi u postavi Dacije, i to već od 2023. godine. Činit će ga 1.6 benzinac, dva elektromotora i baterija od 1.2 kWh.

Nema sumnje, prostranost i upotrebljivost ostaju glavni aduti i kod Joggera. Proizvođač ističe preko 60 konfiguracija, u što osim sjedala ulaze i modularni krovni nosači nosivosti do 80 kg. 
U prostranoj kabini kupci biraju između tri različite multimedije, uključujući Media Control koji integrira mobilni telefon.  

Jogger koristi novu CMF-B platformu, a radi se o trenutno najvećem modelu u gami. Dugačak je čak 4547 mm, pa može ponuditi do 7 sjedala. Izaberete li 5 sjedala, računajte sa 708 litara prtljažnika, a sa svih 7 u funkciji na raspolaganju je 160 litara. 

S druge strane, Jogger poput Dustera zadržava visoko postavljenu podnicu. Postavljena je na 200 mm od tla, pa Joggerom možete bezbrižno sići s asfalta. Da, ovdje je sve, pa i dizajn, podređeno funkcionalnosti. Upravo zato su stražnja svjetla vertikalna, ali s grafikom da osvjetljavaju ulazni prostor. Neki će reći da ih podsjeća na karavane Volva, a takva sličnost uopće nije loša. 

Uz pet boja nudit će se i Extreme izdanje terenskog izgleda s crnim detaljima, a poveći je i popis dostupnih opcija. 

Prve narudžbe moguće su već u studenom, dok će se s isporukama krenuti početkom iduće godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.