Ferrari potvrdio 599 Roadster

PROIZVOĐAČ iz Maranella je potvrdio kako će uskoro javnosti predstaviti novu izvedbu modela 599, a izvori javljaju kako se probrana klijentela na nedavno održanom Pebble Beach Concours d’Eleganceu već imala priliku upoznati s novim roadsterom.

Kolika je tajnost obavijala to predstavljanje govori i činjenica kako su svi koji su prisustvovali prezentaciji navodno morali potpisati ugovor o povjerljivosti te na vratima ostaviti fotoaparate i mobitele.

Kako bi pak ovaj automobil u konačnici trebao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu, a izvori koji su vidjeli testni model javljaju kako će ga između ostalog karakterizirati i nova višeslojna boja pod nazivom Rosso Fuoco. Ipak najvažniju novost čini izostanak krova, odnosno činjenica kako će se raditi  o platnenom krovu kojega će biti moguće spremiti unutar automobila i po potrebi izvaditi te lako i brzo montirati.

Ovaj će model biti ograničen na svega 100 primjeraka, a pokretat će ga 6.0-litreni V12 snage 670 KS iz GTO izvedbe. Očekivana cijena je "preko 360.000 eura", a prve isporuke se očukuju tijekom idućeg ljeta. Do tada bi trebalo biti izabrano i objavljeno ime noviteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.