Ferrari 599 GTO: Za one koji žele najviše

NEDAVNO predstavljeni eksperimentalni Laboratorio Technologico 599XX, koji se inače temelji na standardnom modelu 599 GTB Fiorano već je zagolicao maštu mnogih poklonika propetog konjića. No, njega će moći voziti tek rijetki testni vozači, a ostalima će biti ponuđena tek neznatno pitomija verzija.

Iako će se raditi o pitomijoj izvedbi, i ova bi limitirana GTO serija trebala biti pravi mamac za entuzijaste koji svoje Ferrarije iskušavaju i na trkaćim stazama.

Dakle, riječ je o legalnom cestovnom automobilu čiji bi 6,0-litreni V12 trebao biti osnažen na 680 do 700 KS. Nadalje, tu je i nekoliko mjera smanjenja mase na razini minusa od 100 kg, kao i neizostavne modifikacija s ciljem optimizacije aerodinamike.

Vizualno, ovaj bi se model trebao uvelike oslanjati na Laboratorio Technologico 599XX, a sam naziv je navodno inspiriran legendarnim modelom 250 GTO iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Proizvodnja će biti limitirana na maksimalno 500 primjeraka, a predstavljanje se očekuje sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.