Električni ID.3 stigao u Hrvatsku, početak na 289.747 kn

Foto: Volkswagen Hrvatska

CIJENA je to prvog od niza noviteta kojim Volkswagen kreće u drastičnu elektrifikaciju game. 

Ono što su bili Buba i Golf u prošlosti to bi u bliskoj budućnosti trebao biti ID.3. U Volkswagenu se nadaju da su opet pogodili u sridu i napravili auto koji će izmijeniti osobni transport. Prvi je to potpuno električni Volkswagenovom na MEB platform, a predstavlja modernu interpretaciju obiteljskog automobila. 

Ono najzanimljivije je dakako ispod lima. Elektromotor snage 204 KS pokreće stražnje kotače, osigurava solidne performanse i, ovisno o bateriji, čak i odličan doseg. Tri su verzije baterija, 1ST izdanje s kojim je krenula prodaja se temelji na srednjoj bateriji nudi odličnih 426 km dosega. Na baznu se izvedbu sa 45 kWh baterijom i 330 km dosega još čeka. Konačna opcija je 77 kWh baterija koja nudi doseg od čak 550 km. 

Ako govorimo o punjenju, srednja se puni 7,2 kW izmjeničnom strujom, odnosno 50 kW istosmjernom strujom, dok je kompatibilnost sa 100 kW punjačem opcija. Snažnija pak nudi do 11 KW AC punjenja i 125 kW istosmjernog. Na baterije je jamstvo 160.000 km ili osam godina.

Kupci pritom mogu biti mirni - Volkswagen na baterije modela ID.3 daje osam godina odnosno 160.000 kilometara jamstva.

Moderan izgled i uređenje interijera već smo imali prilike komentirati, ali i vidjeti. Hrvatske kupce će pak najviše zanimati što pročišćeni interijer donosi od opreme, kao i što se nudi od sustava asistencije. 

Ponuda je vrlo izdašna, pa standardno kreće od 18 cola i LED svjetala, te donosi digitalni kokpit, potpuni infotainment i sl. Startna izvedba nudi još i dodatke u vidu bežičnog punjača, grijanih sjedala i upravljača, navigaciju Discover pro i sl. 

I ponovimo startnu cijenu. ID.3 Life temeljen na 58 kWh bateriji s dosegom od 426 km starta cijenom od 289.747 kuna. Najskuplji ID.3 Max stoji 357.377 kn. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.