Citroën najavio DS9

FRANCUSKI je proizvođač pred pekinški auto salon, koji će se održati sljedećeg mjeseca, najavio premijeru nove luksuzne limuzine pod oznakom DS9.

Riječ je o automobilu koji nam je dobrim dijelom već ranije najavljen konceptnim Metropolisom, a koji je svjetlo dana ugledao prije dvije godine u Šangaju. Model isprvaneće biti dostupan na europskim tržištima već će prvenstveno biti namijenjen Kini, Rusiji i sl. tržištima gdje bi se trebao suprotstaviti renomiranim modelima poput BMW-ove serije 7, Mercedesove S klase i sl.

Kina je najveće tržište za Citroën i na njemu francuska marka uživa veliki ugled pa je stoga sasvim razumljiv ovakav potez. Pored DS9 Francuzi tamo uskoro namjeravaju lansirati cijelu DS liniju uključujući i neke novitete, prvenstveno novi SUV model te novu limuzinu u C segmentu.

Vratimo se DS9 i recimo kako se radi o automobilu koji bi platformu trebao dijeliti s modelom C6, a isto je učinio i spomenuti studijski Metropolis. No, za razliku od Metropolisa produkcijski bi model umjesto klasične limuzine mogao dobiti tzv. shooting-brake oblik. Recimo i kako će DS9 ustvari biti proizvod Citroenovog joint venture projekta s kineskom Changan Automotive grupom.

Još uvijek nije poznata motorizacija, no Metropolis je koristio benzinski V6 uparen s električnim motorom ukupne snage 460 KS. Možda se ovaj pogonski sklop pojavi i u produkcijskom modelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.