Citroën DS5: Novost vrijedna pažnje

TOČNIJE, novi će Citroenov model premijerno nastupiti na ovotjednom šangajskom auto salonu, a danas je "održana" web premijera s prvim službenim podacima i nekoliko fotografija.

Radi se o novom članu premium DS obitelji te automobilu s pet vrata koji je crossover između limuzine, MPV-a i SUV-a.

DS5 je dugačak 4,52 i širok 1,85 m, a Citroën tvrdi kako se u njegovu unutrašnjost komotno može smjestiti pet putnika. S dizajnerske strane je riječ o značajnijem odmaku od osnovnog modela. Naime, dok je DS4 ostao blizak C4, DS5 se poprilično odmaknuo od C5.

Ukratko, DS5 je dinamičnog izgleda, a mora se priznati i kako istovremeno djeluje elegantno i profinjeno. Dizajn interijera nastavlja priču koju možemo "pročitati" izvana - luksuzno, moderno, high-tech... Francuzima se dizajn teško može osporiti. Od detalja vanjštine i unutrašnjosti spomenimo samo head-up zaslon, vozaču vizualno okrenuti središnji stup, kožom obloženi interijer i 20-colne naplatke (kod salonskog modela, inače od 16 do 19 cola)...

Nadalje, DS5 će biti prvi Citroën s PSA-ovim Hybrid4 dizelsko električnim hibridnim pogonskim sklopom, koji će nuditi ukupnu snagu od oko 205 KS. Naime, dizelski će 2,0-litreni motor pokretati prednje kotače i razvijat snagu od oko 165 KS, dok će stražnju osovinu pokretati električni motor snage 40-ak KS.

Pored zajedničkog rada i sam električni motor je sposoban pokretati automobil na kraćim relacijama i pri manjim brzinama. Sve u svemu emisija CO2 ovog modela u prosjeku bi trebala iznositi 99 g/km.

Dolazak ovog automobila na europska tržišta se očekuje krajem ove ili početkom iduće godine, a cijena će mu dakako biti nešto viša od one modela C5.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.