BMW-ov crossover je beskompromisni vladar ceste

 Foto: Manhart

NJEMAČKI tuner Manhart ponudio je set nadogradnji za ionako beskrupuloznu M izvedbu BMW-ovog modela X6. 
 
Iako svojom pojavom nikada nije očarao struku i pogotovo one sklone skladnom dizajnu, BMW-ov SAV model X6 je stekao veliku popularnost. A to je ono bitno, BMW-u i ljudima koji si mogu i žele priuštiti ovakvo vozilu. Onima još zahtjevnijima na raspolaganju je M izvedba koja uz pomoć 575 "konja" snažnog motora postaje strah i trepet autoceste. 
 
U Manhartu pak smatraju da to može i bolje. Stoga njihovo viđenje beskompromisne izvedbe izgleda još radikalnije i ide još bolje. Za početak recimo da 4.4 V8 biturbo motor u maksimumu sada daje 515 KW/700 KS uz čak 950 Nm okretnog momenta. Epilog je to temeljite prerade koja uključuje i ugradnju potpuno novog ispušnog sustava. 
 
 
Performanse su nepoznate, ali sa obzirom na drastično povećanje izlaznih karakteristika motora možemo očekivati osjetnu razliku u odnosu na serijskih 4,2 sekundi za sprint do 100 km/h. Maksimalna brzina je ionako (bila) limitirana na 250 km/h. 
 
Za potpuni dojam tuner iz Wuppertala predlaže ugradnju seta 22-inčnih naplataka dostupnih u crnom i srebrnom finišu. Interijer je "ukrašen" žutim detaljima, baš kao i pokrov motora. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.