Australska policija objavila kraj ere Holdena

AKO ste gledali Pobješnjeli Max ili bilo koji drugi australski film, znat ćete da je tamošnja policija bila prepoznatljiva po Fordovima i Holdenima. Sada se stvari drastično mijenjaju.

U posljednjih 15 godina svoje su pogone u Australiji zatvorili i Ford i GM-ov Holden, pa je s vremenom i policija počela izbacivati domaće modele iz svoje ergele. Policija iz Meltona u Victoriji objavila je nedavno kako je umirovila zadnji Holden Commodore SS. 

Imao je i nadimak, Thomas, a umirovljen je 30. studenog nakon samo tri godine u službi. Korišten je u svakodnevnim zadaćama, ali i tijekom patrola opožarenih mjesta. Bio je i podrška policijskim snagama u kontroli lockdowna uzrokovanog pandemijom, a radilo se o verziji pokretanoj 6.2 V8 motorom snažnim preko 400 KS.

>> Odlazak legende: Proizvođač cestovnih krstarica odlazi u povijest

Holden Commodore i Ford Falcon godinama su bili omiljeni izbor australske policije. Bile su to moćne limuzine sa stražnjim pogonom i V8 motorom. A ta vrsta je u Australiji izumrla. Australski policajci sada iz programa osobnih vozila znaju birati Kiju Stinger, ali sve češće posežu za SUV modelima. Tako je i ovaj Holden zamijenio BMW X5.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.