Audi TT-RS: Procurile službene fotografije

NAKON što je proizvođač iz Ingolstadta objavio službene teasere nove izvedbe modela TT, Internetom su počele kolati i fotografije koje, unatoč nešto manjoj kvaliteti, otkrivaju konačan izgled ovog automobila.

Prošle godine Audi nas je upoznao sa čak tri nove izvedbe TT-a. Točnije, na tržište su stigle dizelska 2.0 TDI, ulazna 1.8 TFSI te TT-S verzija. Ove će pak godine biti predstavljena najbrža i najsnažnija inačica, koja kada je riječ o Audiju, redovito nosi naziv RS.

Kako na priloženim slikama možete vidjeti TT-RS će od standardne verzije, između ostalog, razlikovati stražnje krilo, standardni 18 colni kotači sa snažnijim kočnicama, novi dizajn svjetala, prednjeg branika i usisnika zraka, par ovalnih ispušnih cijevi, novi difuzor i sl. Također slične prilagodbe, odnosno ukrašavanje možemo očekivati i u interijeru automobila.

Službeni tehnički podaci još uvijek nisu objavljeni, no gotovo je sigurno kako će TT-RS pokretati 2,5-litreni pet-cilindarski bi-turbo benzinski motor snage 340 KS i maksimalnog okretnog momenta od 450 Nm.

To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 5 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h. Pogon će biti quattro na sva četiri kotača, a standardni mjenjač najvjerojatnije šest-stupanjski ručni, mada neki pretpostavljaju kako bi na njegovo mjesto mogao doći i S-tronic s dvije spojke.

TT-RS će kupcima postati dostupan nedugo nakon ženevske premijere početkom sljedećeg mjeseca, kako u coupe tako i u cabrio izvedbi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.