Audi predstavio interijer sljedećeg A3

NA TRENUTNOM CES-u (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu Audi je predstavio interijer, odnosno prednju armaturu sljedeće generacije modela A3.

Tako smo dobili priliku prvo se upoznati s unutrašnjošću, a ne vanjštinom automobila. Podsjetimo, novi će A3 premijerno biti predstavljen ovog proljeća na ženevskom auto salonu.

Prednja armatura novog A3 dobrim dijelom podsjeća na onu iz A1, no s mnogo novih značajki. Prije svega tu je temeljito dorađeno MMI sučelje čije će središte činiti tzv. touchwheel. Riječ je o rješenju s kružnim prekidačem, sada osjetljivi na dodir, pa će vozač određenim značajkama MMI moći upravljati „ispisujući“ znakove prstima.

To nije jedina promjena, dakako ima ih više i svaka ide u smjeru povećanja intuitivnosti i jednostavnosti upravljanja raznim sustavima, od podešenja ovjesa do audio sustava i sl. Pojednostavljenju upravljanja i većoj preglednosti će pripomoći i novi zaslon koji se podiže i spušta u prednju armaturu. Radi se o LED zaslonu s mogućnošću 3D prikaza.

Kupcima će biti dostupan i tzv. head-up zaslon koji će ispred vozača projicirati sve najvažnije podatke vezane uz vožnju, uključujući i one navigacijskog sustava. Upravo bi u budućnosti najveći napredak trebao biti ostvaren na području navigacije koja bi vozaču trebala davati upute u kojem će smjeru cesta krenuti nakon uspona, na samom raskršću dati uputu za daljnju vožnju i sl. 

Na kraju recimo još i kako će u novoj generaciji elektromagnetska kočnica zamijeniti klasičnu ručnu kočnicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.