Audi A2: Definitivni povratak

NAKON gotovo i službene potvrde vodećih ljudi proizvođača iz Ingolstadta kako se u skoroj budućnosti možemo nadati povratku modela A2, na vidjelo pristiže sve više informacija o budućem mališanu.

Novi će se Audi A2 temeljiti na modelu A1, koji bi pak na tržište trebao stići tijekom iduće godine.  U želji za proširenjem modelske ponude, ali i dodatnim iskorištavanjem ove platforme, u Audiju su se odlučili na proizvodnju malenog MPV-a koji će se dizajnom osloniti na prethodnika iz 2000.
Razlog, možemo slobodno reći, neuspjehu prethodnog modela mnogi pronalaze u činjenici da je taj automobil bio ispred svog vremena. Skupa (i kvalitetna) izrada se u to vrijeme nije baš naročito cijenila u segmentu manjih automobila, no danas je slika u potpunosti drugačija . Stoga su u Ingolstadtu uvjereni kako su A1 i A2 predodređeni za velike stvari.

Novi bi se A2 u ponudi trebao smjestiti između A1 i A3, a kupcima bi prvenstveno trebao ponuditi poželjni i stilski lijepo oblikovani ekonomični gradski automobil. On će u odnosu na svoj temelj, model A1, biti i nešto praktičniji s obzirom na veće dimenzije, a time veću ponudu prostora. Također, A2 bi trebao biti opremljen mnogim praktičnim rješenjima vezanim uz sjedala, posebice stražnju klupu, pretince i prtljažnik. Viša linija krova će pak zagarantirati i dovoljnu ponudu prostora za glave na stražnjoj klupi.

Kako bi točno produkcijska izvedba trebala izgledati možete vidjeti na priloženom renderu. Što se tiče interijera on bi zajedno s motorizacijom trebao biti posuđen izravno iz modela A1. Kada smo se već dotakli motora spomenimo samo kako će u ponudi zasigurno biti 1,2 i 1,4-litreni TFSI, a svakako će se tu naći i par malenih dizelaša. Svi bi oni trebali biti upareni s ručnim 6-stupanjskim ili opcijskim DSG mjenjačem s dvije spojke. Pogon će biti na prednje kotače. 

Dolazak na tržište se očekuje 2011, a o cijeni je još uvijek prerano govoriti, mada je sigurno da će se raditi o "premium" iznosu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.