Alfa Milano više nije tajna

ZAPOSLENIK, posjetitelj... Nije bitno tko je, ali netko se prošetao Alfinim pogonima i na proizvodnoj traci uspio, najvjerojatnije mobitelom fotografirati upravo proizvedene primjerke nasljednika modela 147.

Koliko je za sada poznato ovaj će model nositi naziv Milano i sada ga po prvi put možete vidjeti u punom svjetlu. No, dobro ne baš u punom svjetlu, jer kvaliteta fotografija i nije najsjajnija, ali jasno se vide najavljeni karakteristični Alfini dizajnerski elementi, kao i utjecaji modela 8C Competizione.

Sve je tu: zaobljena svjetla, agresivniji poklopac motora, tradicionalna maska, skrivene ručice stražnjih vrata. Slike interijera, koje su također slabije kvalitete, otkrivaju primjenu slične filozofije prilikom osmišljavanja putničke kabine.

Jedino pravo dizajnersko iznenađenje predstavljaju stražnja svjetla oblikom nesvojstvena Alfi.

Vjeruje se kako će Milano biti dostupan samo u izvedbi s petorim vratima, dok je manji MiTo već preuzeo ulogu nasljednika 147-ice u kupeovskoj izvedbi s parom vrata manje.

Ponudu motora će obilježiti downsizing i upotreba turbopunjača, pa se kod benzinaca očekuju 1,4 i 1,75-litreni agregati, dok bi se obujam dizelaša trebao kretati između 1,6 i 1,9 litara.

Ovaj bi se konkurent VW Golfu i ostatku segmenta na tržištu trebao pojaviti krajem ove ili početkom iduće godine, odnosno nedugo nakon svjetske premijere koja se očekuje u Frankfurtu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.