Rimčev Concept One zasjenio bolide Formule E u Maleziji

Foto: Facebook

Formula E je novo globalno prvenstvo Međunarodne automobilističke federacije u kojem se natječu bolidi jednosjedi pogonjeni isključivo električnom energijom.

Natjecanje je započelo u rujnu ove godine, a utrke će se održavati u srcima najvećih svjetskih metropola kakve su London, Peking i Miami.

U inauguracijskoj sezoni natječe se 10 timova, svaki s po dva vozača, a čitava predstava nudi jedinstvenu i uzbudljivu seriju utrka namijenjenu novim generacijama ljubitelja motornih sportova.

Nakon prve utrke održane u Pekingu i dvomjesečne pauze, čoporu bolida koji svojim izgledom i snagom oduzimaju dah u Maleziji se pridružio i Concept One Rimac Automobila.

Osnivač tvrtke Mate Rimac priključio se VIP gostima i vozačima te im ponudio priliku da stazu u Putrajayi iskuse na jedinstven način, kao suvozači u njegovom, već proslavljenom Director's Conceptu One.



Prema Međunarodnoj automobilističkoj federaciji Formula E predstavlja budućnost moto-sporta i služi kao razvojni poligon za električna vozila. Riječ je o budućnosti u kojoj, zahvaljujući Dok-Ingovom konceptu XD i Rimčevom Conceptu One, Hrvatska već ima dva rasna i strasna predstavnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.