(Ne)sigurni gradski mališani

Osvježene Toyotu Aygo, Citroen C1 i Peugeot 107 oprao je hladan tuš kada im je Euro NCAP snizio ocjenu na tri zvjezdice u posljednjem nizu testiranja koje je ta neovisna organizacija nedavno provela nad tri gradska mališana. Kritika se može svesti na činjenicu da ‘nisu uspjeli održati korak u skladu s najnovijim dostignućima i standardima u sigurnosti putnika i pješaka’.

Isti je trio vozila ocijenjen s četiri zvjezdice prilikom njihovog prvog testiranja 2005. godine, no osvježeni modeli nisu imali bočne zračne jastuke i ESC sustav u standardnoj opremi. Noviji rivali poput VW Up!-a i Fiata 500 dobili su maksimalnih 5 zvjezdica, dok su Ford Ka, Kia Picanto i Hyundai i10 dobili po četiri zvjezdice te tako degradirali Toyotu i PSA među najlošije ocijenjene proizvođače u ovom segmentu.

Ipak, Toyota je promptno reagirala na ovako loše ocjene te je odmah odlučila opremiti svoj Aygo nizom sigurnosnih sustava i opreme kako bi model bio spreman za europsko tržište do 2013. godine. Reakcija neće izostati ni kod francuskih proizvođača.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.