Ideje za ručak: 6 klasika koje svi obožavaju, a posebno djeca

U POTRAZI ste za idejom za ručak koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca - ona vaših školaraca? Ponekad je najbolje rješenje povratak klasicima - provjerenim jelima koja generacijama oduševljavaju i okupljaju obitelj za stolom. Od sočnih lazanja i hrskave pohane piletine do tradicionalnog zagrebačkog odreska, donosimo šest recepata s kojima ne možete pogriješiti. Ova jela su sinonim za domaću kuhinju i comfort food, a njihova priprema unijet će toplinu i poznate mirise u vaš dom.
1. Savršena pohana piletina
Hrskava izvana, a sočna iznutra - pohana piletina je jelo koje vole svi, od najmlađih do najstarijih. Chef Antonio Brajković iz Umaga podijelio je svoje tajne za pripremu savršenih pohanaca kod kuće. Uz nekoliko jednostavnih trikova, vaša piletina bit će ukusnija no ikad. Cijeli recept pronađite ovdje.
2. Lazanje Bolonjez
Slojevi nježnog tijesta, bogati mesni umak i kremasti bešamel spojeni u jedno od najomiljenijih talijanskih jela. Domaće lazanje bolonjez zahtijevaju malo više truda, ali okus je neusporediv s bilo kojom kupovnom verzijom. Ovo je jelo koje svaki zalogaj pretvara u čisti užitak, a recept je ovdje.
3. Pohane palačinke s puretinom
Ako vam je ostalo nekoliko palačinki viška ili jednostavno želite isprobati nešto novo, pohane palačinke s puretinom su savršen izbor. Ovo slano i zasitno jelo kombinira mekoću palačinki s bogatim nadjevom od puretine i kiselih krastavaca, a hrskava korica daje mu posebnu čar. Recept pronađite ovdje.
4. Špageti i mesne okruglice
Slavna chefica Lidia Bastianich poznata je po svojim jednostavnim, a opet savršenim receptima talijanske kuhinje. Njezini špageti s mesnim okruglicama pravi su klasik. Tajna je u kombinaciji tri vrste mesa, što okruglicama daje iznimnu sočnost i bogatstvo okusa. Recept je ovdje.
5. Musaka sa šunkom
Musaka je jelo s mnogo lica, a ova verzija sa šunkom odlična je alternativa klasičnoj s mljevenim mesom. Slojevi krumpira i kuhane šunke preliveni jajima i mlijekom stvaraju sočno i ukusno jelo koje je idealno za brzi obiteljski ručak. Cijeli recept pronađite ovdje.
6. Zagrebački odrezak
Jedan od stupova hrvatske kontinentalne kuhinje, zagrebački odrezak, prava je poslastica. Teleći odrezak punjen šunkom i sirom, a zatim pohan do zlatne hrskavosti, jelo je koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poslužite ga uz rizi-bizi ili pomfrit i uživajte u okusima tradicije. Recept je ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati