U VINOGRADU Pokušališta Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo zagrebačkoga Agronomskog fakulteta "Jazbina", na južnim i jugozapadnim obroncima Zagrebačke gore, jutros je počela neubičajeno rana berba ranoga bijeloga sortnog grožđa traminca crvenog.
"Slador je viši od 20 i bilo je neophodno početi s berbom jer zbog visokih temperatura naglo padaju ukupne kiseline, što nije dobro za postizanje kakvoće vina", izjavio je Nikola Mirošević, predstojnik Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo Fakulteta, dodavši kako je berba ove godine počela neubičajeno rano za ove krajeve - čak mjesec dana ranije te da očekuju ubrati više od 1,5 vagona traminca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U vinogradu u "Jazbini", koji je obnovljen 1995., ove se godine planira ubrati oko šest vagona grožđa, uglavnom traminca, graševine, chardonnaya te bijelog i crnog iz kolekcija.
"Slador je viši od 20 i bilo je neophodno početi s berbom jer zbog visokih temperatura naglo padaju ukupne kiseline, što nije dobro za postizanje kakvoće vina", izjavio je Nikola Mirošević, predstojnik Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo Fakulteta, dodavši kako je berba ove godine počela neubičajeno rano za ove krajeve - čak mjesec dana ranije te da očekuju ubrati više od 1,5 vagona traminca.
U vinogradu u "Jazbini", koji je obnovljen 1995., ove se godine planira ubrati oko šest vagona grožđa, uglavnom traminca, graševine, chardonnaya te bijelog i crnog iz kolekcija.

Ovo je .
Homepage nacije.
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati