Kašica od marelica i riže
 
        
            
                Tekst se nastavlja ispod oglasa
            
            
                
                
                    
                
                
                
                    
                
            
        
                    Foto: Shutterstock
PRILIKOM kupovine i branja marelica imajte na umu da ih treba kupovati tek kada su zrele, jer ovo voće ne dozrijeva nakon branja kao što je to slučaj kod mnogo voća, pa će vjerojatno prije strunuti nego dobiti malo prirodne slatkoće. Vrlo su bogate kalijem, a dobar su izvor i folne kiseline, vitamina B i E.
Sastojci:
2 marelice
1 žlica kuhanog prosa ili riže
Priprema:
Marelice prije korištenja temeljito operite.
Kuhani proso ili rižu, zajedno s malo malo vode u kojoj se kuhalo ubacite u zdjelicu. 
    
        
            Tekst se nastavlja ispod oglasa
        
        
            
            
                
            
            
            
                
            
        
    
Marelice ogulite i usitnite vilicom.
Dodajte toploj riži ili prosu i dobro promiješajte.
Ako želite uštedjeti na vremenu rižu i proso možete zamijeniti rižinim pahuljicama. U tom slučaju dodajte malo izdojenog mlijeka ili vode kako bi se smjesa lakše pretvorila u kašicu.
        
        Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
        
     
        Ovo je .
            Homepage nacije.
        
        
        Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
    
    
        
        Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
    
                    Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
            bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
                                Učitavanje komentara
                            
                        
                    Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
            bi Vas mogao zanimati
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                                 
                         
                         
                         
                         
                        