Jankovićev restoran SOL tapas na hrvatski počeo s radom na novoj lokaciji

SLUŽBENO je na novoj lokaciji, u Petrinjskoj 2, otvoren restoran Mate Jankovića, SOL tapas na hrvatski.
"Nova SOL otvara u petak, 2.5. u 12.00 u Petrinjskoj 2. Radno vrijeme je svaki dan pon - sub od 12.00 do 24.00, a nedjeljom od 11.00 - 17.00 (ovu nedjelju imamo privatni party pa smo zatvoreni)", stoji na Facebook profilu restorana koji je protekle tri godine radio u Gradskoj kavani.
"Zadnje rezervacije pon - sub primamo do 22.00, a nedjeljom do 15.00 h. U ponudi imamo 16 tapasa, 5 priloga, 3 deserta, a od sljedećeg tjedna i 4 specijala tjedno. Vinska karta ima cca 60 etiketa, a gotovo sva su dostupna na čaše. Cocktail karta ima oko 15 cocktaila i spritzeva i sezonski ćemo ju nadopunjavati", dodali su.
Napomenuli su i da je za stolove od osam ljudi i više, obavezan degustacijski meni.
Novi vizualni identitet
Restoran je dobio i novi vizualni identitet na kojem su radili Marin Rajčić i Demode. "Dok su tanjur, koktel čaša i vinska čaša poprilično samoobjašnjivi, rupice označavaju vrh soljenke. Sol u imenu ne označava Sunce na španjolski, već Sol na hrvatski", pojasnili su iz restorana.
Poseban dio ugođaja bit će i glazba.
"Po uzoru na Hotel Costes (samo bez diskografske kuće jer za to još trebam nešto sitno novaca) svaki ćemo tjedan objaviti novu play listu od 4 sata (ugl. disco, nu disco, vocal house, soul, funk… etc). Ta glazba moći će se slušati u Soli. Cilj je napraviti mjesto s najboljom atmosferom u gradu, a uz hranu, piće i servis, glazbu smatramo bitnim faktorom uspjeha. Želimo imati svoj prepoznati sound", objasnio je Janković.
Druga selidba
SOL je u Gradskoj kavani (poznatijoj kao Johann Franck), na adresi Trg bana Josipa Jelačića 9, radila do 30. travnja. Tamo su bili od svibnja 2022. godine kada su se preselili iz Margaretske ulice, zbog obujma posla.
"Zadnjih nekoliko dana bilo je stresno za moj tim i mene. Mislim da sam jedini ugostitelj koji je u 3 mjeseca dva puta otvarao isti restoran. Obujam posla je nevjerojatan kad se seli stan, a restoran je 100 puta zahtjevniji. Bez požrtvovnosti ljudi s kojima surađujem to ne bi bilo moguće. Prostor je velik, ima više katova i bit će izazov pokriti ga adekvatno, ali spremni smo na to", napisao je Mate tada na Facebooku.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati