Amerikanac pokazao čime su ga oduševili u dubrovačkom restoranu Nautika

AMERIČKI tiktoker koji stoji iza profila That’s A Nice Touch (ukratko - "to je lijep detalj") pokazao je uslugu u dubrovačkom restoranu s Michelinovom preporukom, restoranu Nautika. Oduševio ga je koktel koji su mu poslužili - Old Fashioned.
"U restoranu Nautika sam, u Dubrovniku, i upravo su mi poslužili najluđi Old Fashioned", najavio je u videu pa pokazao način na koji mu je posluženo piće koje se tradicionalno priprema s viskijem, šećerom, bitterom i malo citrusa.
Što je u koktelu?
"Old Fashioned čaša isprana s korom naranče, a dodajemo i lokalni češer koji dodaje dimljenu aromu čaši. Led, lokalni hrskavi lovorov list i narančina kora. Zatim, napravljen baš za ovaj koktel, bitter od lovorovog lista, dodajemo samo par kapi. Zatim, Mezcal San Luis Potosí (op.a. destilat od agave), Angostura bitter (op.a. vrsta vrlo koncentriranog aromatičnog ekstrakta biljaka, korijenja, začina i kore drveća koji se koristi u malim kapima za začinjavanje koktela), smeđi šećer, limun i naranča", objasio je konobar.
Oduševljeni Amerikanac je u skladu s imenom svog TikTok profila zaključio: "That’s a nice touch!" Snimka je pogledana preko 20 tisuća puta.
Reakcije?
U komentarima su se, naravno, javili i oni koji su zaključili da je ovo "pretjerivanje".
"Hahahahahahhaahhaahhaahahahahhahahahahahahahahahaha ovo je preslo sve granice......cijeli stol se donio ekstra za jedan mali koktel koji je doslovce samo nalijeva", napisao je jedan Hrvat. "Da, u tom je i poanta, zato je to - nice touch", odgovorio mu je tiktoker.
Restoran Nautika
Na Pilama, u blizini mora, na samom ulazu u staru gradsku jezgru, nalazi se restoran Nautika koji smatraju jednim od najboljih dubrovačkih restorana. Nautika ima Michelinovu preporuku. Šef kuhinje je Mario Bunda.
Smještena na lokaciji nekadašnje dubrovačke pomorske škole u kojoj su od 1881. godine čuveni dubrovački kapetani stjecali znanje, Nautika je zadržala izgled kojim podsjeća na svoju bogatu povijest i zlatno doba Dubrovačke Republike, stoji na stranici restorana.
Renomirani časopis Condé Nast Traveller proglasio je 2008. godine Nautiku šestim najromantičnijim restoranom na svijetu, a njeni djelatnici su služili i papu Ivana Pavla II. u Dubrovniku, 6. lipnja 2003.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati