index.hr index.hr

  • Naslovnica
  • Vijesti
  • Sport
  • Magazin
    • Magazin
    • Shopping
    • Ljubimci
    • Food
    • Mame
    • Auto
    • Fit
    • Chill
    • Horoskop
  • Oglasi
  • Recepti
  • Ostalo
    • Zaposli se na Indexu
    • Lajk.hr
    • Tečaj
    • TV program
    • Kino
    • Vrijeme
    • Kalendar
  • {{userInfo.Initials}}
    {{userInfo.FirstName}}
    {{userInfo.FirstName}}
    • Moj profil
    • Odjavite se
Danas palimo pećnicu za ova slasna, brzinska peciva, gotova u pola sata

Danas palimo pećnicu za ova slasna, brzinska peciva, gotova u pola sata

HLADNO vrijeme potiče nas da upalimo pećnice i pripremimo slasna, brzinska peciva koja osvajaju već na prvi zalogaj. Bez dugog čekanja i kompliciranih postupaka, samo nekoliko sastojaka i malo dobre volje. Bilo da ste ljubitelj mekanih kiflica ili punjenih pogačica, u nastavku donosimo recepte za peciva koja se pripremaju brzo, a nestaju još brže.

8.5.2025.
Pet kuhinjskih trikova naših baka koji još uvijek pale

Pet kuhinjskih trikova naših baka koji još uvijek pale

NAŠE su bake živjele u vremenu kada im puno toga nije bilo dostupno - kao što je danas, no zato su se snalazile i često znale neke trikove koje još uvijek vrijedi znati.
8.5.2025.
Gulaš je toplo jelo na žlicu koje spašava svaki kišni dan, imamo 5 top recepata

Gulaš je toplo jelo na žlicu koje spašava svaki kišni dan, imamo 5 top recepata

KADA je vani kišovito i hladno, jedino što nam se jede je neko fino jelo na žlicu, a tu na red dolazi gulaš - onaj pravi, gusti, mirisni gulaš koji se polako krčka na štednjaku.
8.5.2025.
U Zagrebu se uskoro održava festival posvećen istarskoj gastronomiji, evo detalja

U Zagrebu se uskoro održava festival posvećen istarskoj gastronomiji, evo detalja

NAKON prošlogodišnjeg premijernog izdanja koje je osvojilo Zagrepčane i turiste, food festival Istravaganza vraća se u centar Zagreba. Od 15. do 18. svibnja, svakog dana, od 11 do 23 sati, Strossmayerov trg pretvorit će se u epicentar istarskih mirisa, okusa i emocija.
8.5.2025.
Poznati dubrovački lokal ponovno otvoren nakon renovacije, imaju i neke novitete

Poznati dubrovački lokal ponovno otvoren nakon renovacije, imaju i neke novitete

SMJEŠTEN u srcu povijesne jezgre Dubrovnika, restoran i bar Cele kultna je slastičarnica i nezaobilazna postaja generacija Dubrovčana, a sada je zasjao u novom ruhu i pod novim imenom - Pastry&Cuisine Atelier Cele.
8.5.2025.
Mučite se s jajetom na oko? Znamo jedan stari i najjednostavniji trik

Mučite se s jajetom na oko? Znamo jedan stari i najjednostavniji trik

JAJE na oko jedno je od najjednostavnijih jela koje možemo napraviti. Ipak, lako ga je i zeznuti. Imamo jedan provjereni trik uz koji će svaki put ispasti savršeno.
8.5.2025.
Kada vezicu vlasca nađete za 0.50 eura, ovako ju iskoristite u kulinarstvu

Kada vezicu vlasca nađete za 0.50 eura, ovako ju iskoristite u kulinarstvu

VLASAC, poznat i kao sitni luk ili luk vlasac, je višegodišnja biljka iz porodice lukova koja se sve češće koristi u modernoj i tradicionalnoj kuhinji. Njegov blag okus savršen je za dodavanje svježine jelima bez one težine kakvu znaju imati obični luk ili češnjak.
7.5.2025.
Kako zgušnjavate umake? Postoje puno bolji načini od korištenja brašna

Kako zgušnjavate umake? Postoje puno bolji načini od korištenja brašna

SVIMA nam se dogodi da nam umak ispadne previše rijedak, pa ga moramo zgusnuti. Ako ste prvo pomislili na korištenje brašna - da, to je prilično uobičajen način, ali znamo i za puno zdravije načine koji će mu dati finiju teksturu.
7.5.2025.
Pitali ste kako izgledaju njujorške pizze - evo ih. Jednu ne bismo ponovili

Pitali ste kako izgledaju njujorške pizze - evo ih. Jednu ne bismo ponovili

NEDAVNO smo turistički posjetili New York. Naišli smo na puno malih lokala poput ovoga, u kojemu se mogu pojesti pizze na komade. Probali smo ih, evo kako nam se sve svidjelo.
7.5.2025.
Top 5: Mirisne juhe koje će vas ugrijati u kišne proljetne dane

Top 5: Mirisne juhe koje će vas ugrijati u kišne proljetne dane

U NASTAVKU donosimo nekoliko recepata za juhe koje su savršene za ove hladnije, kišovite proljetne dane.
7.5.2025.
Jeste li ikada vidjeli krvave mrlje u jajetu? Evo o čemu se zapravo radi

Jeste li ikada vidjeli krvave mrlje u jajetu? Evo o čemu se zapravo radi

SIGURNO ste do sada naišli na crvenkastu, krvavu mrlju u jajetu. Mnogi posumnjaju u kvalitetu jajeta, a evo što to zapravo znači i o čemu se radi.
7.5.2025.
Jamie Oliver ima recept za najjednostavniju tjesteninu s piletinom za cijelu obitelj

Jamie Oliver ima recept za najjednostavniju tjesteninu s piletinom za cijelu obitelj

POZNATI britanski chef Jamie Oliver često dijeli brze i jednostavne recepte, idealne za one dane kada nemamo previše vremena, a sada smo pronašli jedan upravo takav, za tjesteninu s piletinom koja je prepuna okusa, jednostavna za pripremu i neće opteretiti kućni budžet.
6.5.2025.
Dok su neki skupi rovinjski restorani zjapili prazni - ovdje je bila gužva

Dok su neki skupi rovinjski restorani zjapili prazni - ovdje je bila gužva

POSJETILI smo rovinjski "bar s najljepšim pogledom" za koji se stoji u redu. Evo što nude, po kojim cijenama i je li vrijedno čekanja na mjesto.
6.5.2025.
Anna Wintour strogo je zabranila da se ove tri namirnice posluže na Met Gali

Anna Wintour strogo je zabranila da se ove tri namirnice posluže na Met Gali

MET GALA nije samo modni događaj godine, već i gastronomski spektakl pod jednakim povećalom.
6.5.2025.
Za dva dana kreće Pizza Festival, poznato je kakve će se sve pizze nuditi

Za dva dana kreće Pizza Festival, poznato je kakve će se sve pizze nuditi

JOŠ NAS samo dva dana dijele od otvaranja 4. Pizza Festivala u Zagrebu, koji će se održati od 8. do 18. svibnja na Trgu dr. Franje Tuđmana.
6.5.2025.
Tajni sastojak iz vaše kuhinje koji okus šparoga podiže na novu razinu

Tajni sastojak iz vaše kuhinje koji okus šparoga podiže na novu razinu

OKUS šparoga razlikuje se ovisno o načinu pripreme, kao i o sastojcima koji se uz njih koriste, a u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako izvući maksimalan okus iz šparoga.
6.5.2025.
Češnjak smo koristili pogrešno cijeli život – evo kako ga zapravo treba pripremiti

Češnjak smo koristili pogrešno cijeli život – evo kako ga zapravo treba pripremiti

ČEŠNJAK je još jedna svakodnevna namirnica koja obogaćuje mnoga jela, no kako bismo ga kvalitetno iskoristili, važno je paziti kako ga koristimo.
5.5.2025.
Jeste li čuli za crni limun? Uobičajen je na Bliskom istoku, a obožavaju ga u jelima

Jeste li čuli za crni limun? Uobičajen je na Bliskom istoku, a obožavaju ga u jelima

JEDNA je namirnica posebno popularna u bliskoistočnoj kuhinji, a može se nabaviti i kod nas. Neki ju pripremaju sami, iako je za to potrebno vremena i strpljenja. Evo o čemu se radi.
5.5.2025.
Jeste li čuli za ovu foru s korom banane? Ludo je, a navodno i jako zdravo

Jeste li čuli za ovu foru s korom banane? Ludo je, a navodno i jako zdravo

BANANE jedemo svakodnevno, a malo kome je palo na pamet pojesti ju cijelu. Da, i koru. Evo kako to neki rade i zbog čega bi moglo biti jako zdravo.
5.5.2025.
Povrće iz pećnice opet vam je ispalo gnjecavo? Evo u čemu je stvar

Povrće iz pećnice opet vam je ispalo gnjecavo? Evo u čemu je stvar

POVRĆE iz pećnice jednostavan je prilog, no mnogi ga zeznu pa često ispadne gnjecavo, umjesto hrskavo. Evo u čemu je stvar.
5.5.2025.
Deni Srdoč u Njemačkoj otvorio lokal koji nudi brunch i specialty kavu

Deni Srdoč u Njemačkoj otvorio lokal koji nudi brunch i specialty kavu

DENI SRDOČ, jedini hrvatski chef koji je dobio Michelinovu zvjezdicu u dva restorana, otvorio je novi lokal, i to u njemačkom gradu Mannheimu. Riječ je o lokalu Sleepy Bird, koji nudi specialty kave malih proizvođača i brunch, a sva su jela pripremljena sa sezonskim namirnicama.
5.5.2025.
Voilà francuske delicije otvorile prodajni prostor na Dolcu, evo kakve su cijene

Voilà francuske delicije otvorile prodajni prostor na Dolcu, evo kakve su cijene

NEDAVNO je u donjem, natkrivenom prostoru tržnice Dolac, gdje prevladavaju mesnice, otvoren prodajni prostor Voilà francuskih delicija. Njihov dućan i dalje je otvoren na adresi Ozaljska 13 na Trešnjevci, a sada su se vlasnici odlučili približiti centru i otvorili prodajni prostor na Dolcu.
5.5.2025.
Kuhajte pametno: Evo kako sastaviti tjedni jelovnik koristeći proizvode na akciji

Kuhajte pametno: Evo kako sastaviti tjedni jelovnik koristeći proizvode na akciji

PLANIRANJE obroka unaprijed i praćenje tjednih akcija u trgovinama sve su popularnije strategije za štednju u kućnom budžetu - i to s razlogom. Ako redovito listate kataloge trgovina, tada znate da se mnoge kvalitetne namirnice mogu pronaći po znatno nižim cijenama.
5.5.2025.
Hrvati obožavaju kavu, a što mislite tko je pije najviše?

Hrvati obožavaju kavu, a što mislite tko je pije najviše?

LJUBITELJI kave sigurno nisu znali neke zanimljive, ali i prilično bizarne činjenice o popularnom napitku.
4.5.2025.
Pohate više tura mesa u istom ulju? Evo što kaže stručnjak i kada je to opasno

Pohate više tura mesa u istom ulju? Evo što kaže stručnjak i kada je to opasno

POHANJE i prženje u ulju svakodnevna je radnja u domaćinstvima, a tema koja se često provlači je korištenje istog ulja. Smije li se to raditi, koje su zapravo posljedice i koliko je tura mesa uopće preporučljivo pržiti u istome ulju.
4.5.2025.
Bili smo u pizzeriji u New Yorku i ostali zatečeni ponudom pizza - evo i cijena

Bili smo u pizzeriji u New Yorku i ostali zatečeni ponudom pizza - evo i cijena

POSJETILI smo New York, a nismo mogli da ne istražimo ponudu hrane. Već prvi dan ušli smo u malu pizzeriju u susjedstvu i proučili kakve sve pizze prodaju i po kojim cijenama.
4.5.2025.
Meso iz tave može mirisati kao da je s roštilja - jeste li probali ove fore?

Meso iz tave može mirisati kao da je s roštilja - jeste li probali ove fore?

SEZONA roštilja je počela, a za sve one koji ga nemaju kod kuće - znamo nekoliko fora uz koje će meso s tave mirisati po pravom žaru.
4.5.2025.
Ručkovi iz zamrzivača: Skuhajte danas, jedite cijeli tjedan - evo par ideja

Ručkovi iz zamrzivača: Skuhajte danas, jedite cijeli tjedan - evo par ideja

AKO VAM se ideja svakodnevnog kuhanja čini zamornom, a ipak želite jesti domaće i ukusne obroke, imamo rješenje za vas. Donosimo popis jela koja možete pripremiti unaprijed, u većim količinama, pa jednostavno zamrznuti i uživati u njima tijekom idućeg tjedna - bez svakodnevnog stajanja za štednjakom.
4.5.2025.
Trebamo li uvijek isprati grah iz konzerve? U nekim situacijama nije potrebno

Trebamo li uvijek isprati grah iz konzerve? U nekim situacijama nije potrebno

ZBOG sve više zanimljivih načina na koje se može iskoristiti tekućina iz konzerve graha, sve više ljudi postavlja pitanje - što ako jednostavno ne isperemo grah?
3.5.2025.
Starinski kolač s jednostavnim sastojcima za koji svi traže recept

Starinski kolač s jednostavnim sastojcima za koji svi traže recept

RETRO recepte posebno volimo, a ovaj put pripremamo pitu od najjednostavnijih sastojaka. Za pripremu nije potreban mikser, a gotova je za čas.
3.5.2025.
Obilje voća i povrća danas na Dolcu - snimili smo ponudu i cijene

Obilje voća i povrća danas na Dolcu - snimili smo ponudu i cijene

PROŠETALI smo zagrebačkim Dolcem i usnimili bogatu ponudu voća i povrća. Evo što se nudi i po kojim cijenama.
3.5.2025.
Evo što koriste u restoranima kako bi salate imale pun okus - možete to i kod kuće

Evo što koriste u restoranima kako bi salate imale pun okus - možete to i kod kuće

PROLJEĆE je vrijeme kada uvodimo sve više laganih obroka i salata. Izdvojili smo top 5 najpopularnijih i najomiljenijih dressinga uz koje će salate imati okus kao da su iz restorana.
3.5.2025.
Uvozno voće često je izgledom savršeno - znate li zašto je takvo?

Uvozno voće često je izgledom savršeno - znate li zašto je takvo?

SIGURNO ste primijetili razliku između domaćeg i uvoznog voća - razlika je i izvana, ali i iznutra. Uvozno voće često je atraktivnije i "savršenije".
3.5.2025.
Vrijeme je za voćne deserte, a ovo su najjednostavniji koje možete napraviti

Vrijeme je za voćne deserte, a ovo su najjednostavniji koje možete napraviti

KAD SVJEŽE voće zavlada tržnicama, nema boljeg načina da se zasladite nego laganim, osvježavajućim desertima. Voćni deserti idealan su izbor za tople dane - brzo se pripremaju, puni su prirodnih okusa i ne opterećuju organizam. U nastavku donosimo neke od najjednostavnijih recepata koje možete pripremiti kod kuće, bez puno truda, a uz maksimalan užitak.
2.5.2025.
Sjećate li se svojih početaka u kuhinji? Evo u čemu svi početnici griješe

Sjećate li se svojih početaka u kuhinji? Evo u čemu svi početnici griješe

SVI SMO jednom bili početnici u kuhinji i radili pogreške koje danas ne bi mogli zamisliti - evo koje su to najčešće.
2.5.2025.
Kako temeljito očistiti jagode? Donosimo pet provjerenih metoda

Kako temeljito očistiti jagode? Donosimo pet provjerenih metoda

STIGLA je sezona jagoda, omiljenog voća koje vežemo uz kasno proljeće i rano ljeto. Bilo da ih jedete izravno iz zdjelice, koristite za pripremu deserta ili kolača ili pak od njih radite džem, prvo ih je uvijek potrebno oprati, bez obzira na to gdje su kupljene.
2.5.2025.
Petkom oslić: Imamo listu najpopularnijih recepata koji nikada ne razočaraju

Petkom oslić: Imamo listu najpopularnijih recepata koji nikada ne razočaraju

OSLIĆ je jedna od najpopularnijih bijelih riba u domaćoj kuhinji - cijenjen zbog svoje blage arome, pristupačne cijene i svestranosti u pripremi. Njegovo lagano meso idealno je za zdrave obroke, a zahvaljujući neutralnom okusu, sjajno se slaže s raznim začinima, povrćem i prilozima.
2.5.2025.
Za ove puter kiflice svi će vas tražiti recept, a toliko su jednostavne za pripremiti

Za ove puter kiflice svi će vas tražiti recept, a toliko su jednostavne za pripremiti

AKO TRAŽITE savršen recept za meke, mirisne kiflice koje će oduševiti vaše ukućane i goste, na pravom ste mjestu. Ove puter kiflice napravljene su od jednostavnih sastojaka, bez kompliciranja, a rezultat je uvijek pun pogodak. Idealne su za one dane kada želite nešto domaće, toplo i fino - bez puno stajanja u kuhinji.
2.5.2025.
Maslac od kroasana popularni je namaz koji rade baš svi, imamo recept

Maslac od kroasana popularni je namaz koji rade baš svi, imamo recept

JESTE li čuli za maslac od kroasana? Ovaj viralni hit rade baš svi na TikToku, a riječ je o namazu napravljenom od pečenih kroasana koji se blendaju s dodacima poput maslaca, šećera, vanilije ili čak čokolade. Rezultat je bogata, slatka pasta, teksture slične Nutelli, ali s prepoznatljivim okusom pečenog lisnatog tijesta i maslaca iz kroasana.
1.5.2025.
Ostalo vam je starog kruha? Znamo kako da ga oživite - ponovno će biti svjež

Ostalo vam je starog kruha? Znamo kako da ga oživite - ponovno će biti svjež

SVIMA nam se dogodi da nam ostane višak kruha, koji je već idući dan suh i tvrd. Ako ste ga namjeravali baciti - nemojte. Uz ovaj brzi trik, ponovno će biti svjež.
1.5.2025.
Top recepti za kremaste kolače s jagodama za koje svi traže komad više

Top recepti za kremaste kolače s jagodama za koje svi traže komad više

MIRISNE, sočne i slatke, jagode su pravi dragulj proljeća i ljeta, a obožavamo ih u raznim kolačima. Budući da se bliži njihova sezona, ove ćemo kolače sve češće raditi, a u nastavku donosimo ideje i recepte za najukusnije kolače s jagodama - savršene za obiteljska druženja, svečane prigode ili jednostavno za trenutke kada želite uživati u nečemu posebnom.
1.5.2025.
Top tri recepta za grah, jedno od ovih jela napravite već danas

Top tri recepta za grah, jedno od ovih jela napravite već danas

NA JEDNO smo mjesto skupili tri najpopularnija recepta s grahom - bilo da želite pripremiti grah s kobasicom, ili zapečeni grah koji ćete poslužiti uz roštilj.
1.5.2025.
Kako pripremiti savršeni prvomajski roštilj? Savjeti uz koje će ispasti odlično

Kako pripremiti savršeni prvomajski roštilj? Savjeti uz koje će ispasti odlično

PRVI MAJ, poznat i kao Praznik rada, tradicionalno se obilježava opuštenim druženjima na otvorenom, a nezaobilazni dio svake proslave je roštilj. Bilo da ste iskusni majstor roštilja ili ga tek planirate prvi put pripremati, dobar plan i nekoliko korisnih savjeta mogu napraviti veliku razliku.
30.4.2025.
Jedno je jelo među Hrvatima na Praznik rada posebno popularno, znate li koje?

Jedno je jelo među Hrvatima na Praznik rada posebno popularno, znate li koje?

PREMA podacima Glova, 1. svibnja u Hrvatskoj donosi izuzetno visoku potražnju za jednim jelom - ćevapima. Ovaj tradicionalni specijalitet, poznat po svojem bogatom okusu, bilježi najveći broj narudžbi tijekom ručka i večere 1. svibnja.
30.4.2025.
Za ovaj umak kažu da ide savršeno uz svako meso, a rade ga i u restoranima

Za ovaj umak kažu da ide savršeno uz svako meso, a rade ga i u restoranima

PILETINA, svinjetina, steak, ćevapi ili roštilj - svako je meso bolje uz bogati umak koji ga podiže na višu razinu. Znamo jedan koji se često koristi i u restoranima, a jednostavno se priprema i kod kuće.
30.4.2025.
Grah se ovako kuhao desetljećima: Ultimativni vodič za savršeno varivo

Grah se ovako kuhao desetljećima: Ultimativni vodič za savršeno varivo

VODIČ za kuhanje najboljeg graha - mnogima omiljenog jela na žlicu.
30.4.2025.
Na ovim mjestima u Zagrebu možete probati sve popularnije specialty kave

Na ovim mjestima u Zagrebu možete probati sve popularnije specialty kave

SVE VIŠE kafića u Zagrebu u ponudi ima specialty kave.
30.4.2025.
Top 5 proljetnih kolača koji oduševljavaju svakoga - a gotovi su za čas

Top 5 proljetnih kolača koji oduševljavaju svakoga - a gotovi su za čas

PROLJEĆE je pravo vrijeme za brze, jednostavne i osvježavajuće slastice. Evo naših top 5 koje ćemo raditi u narednim tjednima.
29.4.2025.
Svakodnevno jedemo banane, a za ovu ludu činjenicu nismo znali

Svakodnevno jedemo banane, a za ovu ludu činjenicu nismo znali

BANANE imamo kod kuće tijekom cijele godine, a osim svih svojih dobrobiti, skrivaju i nešto zaista zanimljivo. Evo o čemu se radi.
29.4.2025.
Znanstvenici su algu uspjeli pretvoriti u dimljeni losos, evo kako

Znanstvenici su algu uspjeli pretvoriti u dimljeni losos, evo kako

DIMLJENI losos koji zapravo nije losos, već je napravljen od alge, najnoviji je proizvod koji je osmislila tvrtka SimpliiGood. Riječ je o u potpunosti biljnom "dimljenom lososu" napravljenom od spiruline, alge koja je jedan od najbogatijih biljnih izvora proteina na svijetu.
29.4.2025.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti
  • Vijesti
  • Hrvatska
  • Zagreb
  • Regija
  • EU
  • Svijet
  • Znanost
  • Crna kronika
  • Komentari
  • Novac
  • Afere
  • Sport
  • SHNL
  • Nogomet
  • Transferi
  • Košarka
  • Tenis
  • Regija
  • Borilački sportovi
  • Ostali sportovi
  • Magazin
  • Shopping
  • Ljubimci
  • Food
  • Mame
  • Auto
  • Fit
  • Chill
  • Horoskop
  • Plus
  • Oglasi
  • Recepti
  • Lajk.hr
  • Odgovori
  • Kalendar
  • Info
  • Tečaj
  • TV program
  • Kino
  • Vrijeme
  • RSS
  • PRATITE NAS
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • TikTok
  • Pošaljite nam vijest
  • Newsletter
  • Oglašavanje
  • Zaposli se na Indexu
  • Kontakt
  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Postavke kolačića
  • © 2025 Index