Volite carbonaru? Dodajte joj jedan sastojak i uvijek ćete ju raditi tako

AKO STE ljubitelj klasične talijanske carbonare, pripremite se za pravo gastronomsko iznenađenje. Donosimo vam recept koji ovo omiljeno jelo od tjestenine podiže na novu razinu, spajajući ga s bogatim okusima francuske juhe od luka. Rezultat je kremasta i neodoljiva francuska carbonara s lukom, jelo koje spaja najbolje od dviju velikih svjetskih kuhinja, piše The Kitchn.
Tradicionalnoj bazi od hrskave pancete, žumanjaka i sira Pecorino Romano, ova verzija dodaje slatku i pikantnu dubinu karameliziranog luka, obogaćenu notom suhog bijelog vina i svježeg timijana. Iako priprema zahtijeva malo strpljenja dok se luk ne karamelizira, krajnji rezultat je jelo koje djeluje elegantno, a opet je dovoljno jednostavno za poseban obrok tijekom tjedna.
Brzo jelo koje odmah osvaja
Kremasta smjesa jaja i sira savršeno oblaže tjesteninu, dok karamelizirani luk pruža bogatstvo i dašak slatkoće koji idealno balansira slanu pancetu. Kombinacija ovih sastojaka stvara utješno, ukusno i iznenađujuće jednostavno jelo koje će zasigurno postati vaš novi omiljeni recept za tjesteninu. Poslužite ga uz jednostavnu salatu od rikole za savršenu večeru.
Sastojci
- žumanjci sobne temperature
- panceta narezana na kockice
- maslac
- žuti luk, tanko narezan
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- suho bijelo vino
- špageti
- sir Pecorino Romano, sitno nariban
Priprema korak po korak
Najprije popržite pancetu dok ne postane hrskava, a zatim na istoj masnoći pirjajte luk dok se ne karamelizira - što traje oko 40 minuta. Dodajte bijelo vino i kratko reducirajte. Za to vrijeme skuhajte špagete i sačuvajte dio vode od kuhanja. Kada je luk gotov, umiješajte špagete. U posebnoj zdjeli umutite žumanjke i sir Pecorino te ih temperirajte s malo vode od tjestenine.
Tu smjesu postupno dodajte u tjesteninu uz stalno miješanje, kako bi se stvorio kremasti umak. Po potrebi dodajte još vode za savršenu teksturu. Na kraju umiješajte pancetu i odmah poslužite, uz dodatak sira i papra po želji.
Detaljan recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati