Sinoć je Dolac opet bio krcat i fino se jelo, a ova jela su nas oduševila
PLACE Market, projekt koji je treću godinu zaredom osvojio srca Zagrepčana i brojnih turista, ulazi u svoju završnu fazu - listopad donosi posljednjih pet petaka druženja uz crvene suncobrane Dolca, i to od 18 do 23:30 sata.
Sinoć smo ga posjetili i provjerili što se fino jede, a posebno su nas oduševili i neki noviteti, jer od sinoć po prvi put na PLACe Marketu sudjeluju Cato Taqueria i Tender Cocktail & Kitchen Club.
Oduševili nas štrukli na kremi od muškatne tikve
Za početak smo morali posjetiti štand Tender Cocktail & Kitchen Cluba s jelima chefa Petra Tucmana koja spajaju jesenske namirnice s modernom gastronomijom. Ovdje smo odabrali štrukle na kremi od muškatne tikve s pralinama od bučinih sjemenki - pravo jesensko jelo koje nas je zbilja oduševilo, a slani štrukli savršeno su se slagali uz lagano slatkastu kremu od muškatne tikve.
Štrukli koštaju 10 eura, a osim njih, na meniju su i druge delicije poput pita kruha s raguom od gljiva, glaziranim kestenima i plavim sirom za 10 eura te Langoš s pilećom Tikka masalom uz kozji jogurt, salatu od bilja i ukiseljeni luk, također za 10 eura.
Provjereno dobri burgeri s kojima ne možete pogriješiti
Priču smo nastavili s već dobro poznatim smash burgerima s Instituta za burgere by Mate Janković, koji se sinoć predstavio sa svoja dva obožavana favorita - Bacon Cheese Smash i Onion Cheese Smash burgerima za 9.50 eura.
Odlučili smo se za ovaj prvi, s pancetom, cheddarom, burger umakom, iceberg salatom, ljubičastim lukom i cherry rajčicama i još nam je jednom potvrdio zašto toliko volimo njegove burgere.
Nakon burgera, došlo je vrijeme i za Spud Bud, koji je na Dolac stigao sa svojim punjenim krumpirima i trenutno najpopularnijim street foodom u državi. Gužva je ispred njihovog štanda i dalje bila najveća, no red je išao brzo, a mi smo htjeli utvrditi gradivo i uzeli smo Chili con carne krumpir.
Ne znamo kako je to moguće, ali ovo jelo nam je svaki put sve bolje i bolje - na vrhu chili con carne i umak, u sredini hrpa sira, a na dnu savršeno kuhan krumpir, koji se odlično slaže sa svim dodacima. Jelo je lagano pikantno, a opet ne previše, a ponovno smo se uvjerili da je ovo najbolja vrijednost za novac jer se za 10 eura dobije obilna i zasitna porcija koja bez problema nahrani i dvoje ljudi.
Ostatak odlične ponude
Sljedeće što smo probali bili su kroketi s pršutom sa štanda Dante za 9.50 eura, a osim toga, u ponudi imaju i pršut Iberico za 17 eura te ajillo račiće za 11 eura. Tu je i Cato Taqueria sa svojim autentičnim tacosima koje smo već prije imali priliku probati i oduševili su nas, a u ponudi imaju Chicken Tinga taco za 7.50 eura, Birria taco za 7.50 eura te taco s gljivama za 7 eura.
Osim toga, možete probati kultnu puricu s mlincima iz Vinkla za 12 eura, legendarni skradinski rižoto iz Rougemarina za 8.20 eura, gulaš od vrganja i janjetinu u brioche pecivu iz Makamane za 11 i 12 eura, ili pak bučnicu za 4 eura i hot dog sa sabljarkom za 12 eura sa štanda Darling & Shegrts.
Tu su još i Jellyfish in Space sa svojim bao bunsima za 7 i 8 eura, Thai Thai s jelima između 7 i 12 eura, Al Dente s uvijek traženim tjesteninama u kolutu parmezana za 13 eura, sushi iz Cunamija i pizze Vedrana Boškovića od biranih namirnica za 11 i 13 eura.
Nakon slanih jela, tu je i bogata ponuda slatkog
Slastice ćete pronaći na štandu Crofne - ovdje nude Lava Cake Croissant (Dubai verzija i verzija sa sladoledom za 10 eura), a u ponudi imaju i mini krafne (mini krafne sa sladoledom, Dubai mini krafne i Lotus mini krafne za 9.90 eura).
Tu je i Juraj Klepić sa svojim nezaobilaznim kolačima i churrosima. U ponudi ima nekoliko vrsta kolača - od banane, jabuke, lješnjaka (5.50 eura) i Dubai kolač (6 eura), churrose za 6.50 i 7 eura te sjajnu portokalopitu, grčku pitu od naranče za 4.50 eura.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati