Radila je u Boškincu, Nebu i Noelu, a sada je otvorila craft pekarnicu na Krku

NA ŠETALIŠTU Svetog Bernardina u gradu Krku nedavno je otvorena Pier Bakery, nova zanatska pekarnica koja unosi svježinu u lokalnu gastro ponudu. Smještena tik uz more, pekarnica Pier ne oslanja se na uobičajene okuse i pristupe, već nudi kruh i slastice temeljene na dugoj fermentaciji, prirodnom kvascu i pažljivo odabranim sastojcima.
Pekarnicu je pokrenula Natalija Mrakovčić, chefica s iskustvom u etabliranim restoranima poput Boškinca, riječkog Neba i zagrebačke pekarnice Noel Bread & Deli. Projekt je realizirala uz podršku svoje majke Jelene, s idejom da kvalitetna pekarska ponuda bude dostupna i na otoku, a ne samo u urbanim središtima.
U fokusu proizvodi izrađeni od prirodnog kvasca
U središtu ponude su proizvodi izrađeni od prirodnog kvasca nazvanog Pier, kojeg vlasnici njeguju više od dvije godine. U ponudi se nalaze klasične vrste kruha poput baguettea i bijelih štruca, ali i kompleksnije varijante kao što su heljdin kruh s rogačem i orasima te mliječni kruh s fermentiranom mlaćenicom. Kruh se peče svakodnevno, a karakterizira ga hrskava korica i vlažna, prozračna unutrašnjost s blagom kiselošću.
Posebnu pažnju privlače lisnata tijesta, prije svega kroasani koji se rade ručno, od francuskog maslaca i talijanskog brašna. Fermentacija traje više od 24 sata, a peku se u malim serijama. Osim klasičnih kroasana, svakodnevno se nude i punjene verzije poput pain au chocolat s kremom od divlje trešnje te sezonske slastice inspirirane modernim desertima.
U ponudi su i sendviči, a cijene su u skladu s kvalitetom i zanatskim pristupom: kruh košta između 2.5 i 4.8 eura, slastice od 2.3 eura naviše, dok su sendviči do 10 eura.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati