Poznati domaći chefovi na jesen otvaraju restoran u zagrebačkoj Ilici

MATIJA Bogdan i Marko Palfi, dvojac s ozbiljnim kuharskim pedigreom, uskoro otvaraju street food lokal u Zagrebu. Nakon dugotrajne potrage za prikladnim prostorom za restoran, odlučili su započeti s nečim jednostavnijim, ali i dalje ambicioznim - u formatu ulične hrane. Lokal bi trebao biti smješten na Ilici, između Medulićeve i Kačićeve, blizu Britanskog trga, gdje trenutačno uređuju prostor, prenosi Kult Plave Kamenice.
Točan datum otvaranja i ime još nisu poznati, no prema riječima Matije Bogdana, hrana će biti "veoma, veoma ozbiljna", unatoč opuštenijem street food konceptu. Ako sve prođe prema planu, vrata će otvoriti na jesen.
Chefovi s ozbiljnim iskustvom
Inače, Matija Bogdan je jedan od najiskusnijih hrvatskih chefova, s karijerom u prestižnom londonskom Ledburyju koji danas ima tri Michelinove zvjezdice. Nakon povratka u Hrvatsku, vodio je restoran Mano u Gliptoteci, gdje je brzo podigao razinu kuhinje. Marko Palfi, s druge strane, poznat je kao jedan od najjačih imena domaće street food scene, s iskustvom u brojnim kreativnim projektima.
>> Matija Bogdan o radu u poznatom londonskom restoranu: "Bilo je toksično i odvratno"
Njihova suradnja dolazi u trenutku kad je Međimurje postalo popularna tema među zagrebačkom publikom - posebice kroz vina i pjenušce lokalnih proizvođača koji su sve prisutniji u gradskim restoranima i barovima.
Usprkos uvriježenim mitovima o “ukletim” lokacijama oko Britanca, Bogdan i Palfi vjeruju da je sve u kvaliteti ponude. Primjeri poput Starog kotača, restorana Peking koji radi već trideset godina ili nekadašnjeg Tom Tom Cluba pokazuju da dobra ideja i izvedba bez problema mogu privući goste na tom dijelu Ilice.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati