Pohanje s krušnim mrvicama je stari način, evo što će dati nevjerojatne rezultate

KADA pomislimo na fine odreske, bilo svinjske, teleće ili pileće, pohanje je većini jedan od omiljenih načina pripreme. Osim brašna i jajeta, ključan sastojak za pohanje obično su krušne mrvice. U posljednjih nekoliko godina popularne su postale i panko mrvice, ali i neki drugi dodaci uz koje je pohano meso iznenađujuće ukusno i drugačije teksture. Evo što se sve može koristiti, a vrijedno je isprobavanja.
1. Panko mrvice
Tradicionalne japanske krušne mrvice posljednjih su godina postale izuzetno popularne, i to s dobrim razlogom. Za razliku od klasičnih krušnih mrvica, panko je laganiji, hrskaviji i stvara puno prozračniju koricu. Također, korica ne apsorbira previše ulja, pa meso ostaje sočno.
2. Cornflakes
Kukuruzne pahuljice nisu samo za doručak - zapravo su izuzetno korisne za pohanje mesa, a daju nevjerojatno hrskavu i neobičnu teksturu. Sameljite ih u sitne komadiće i dobit ćete zlatnu, hrskavu koricu slatkastog okusa. Idealno za pohanje pilećih ili svinjskih fileta.
3. Krušne mrvice
Krušne mrvice su najčešće korištena opcija za pohanje. Pronaći ćete ih u gotovo svakom domaćinstvu, a njihova popularnost temelji se na jednostavnosti i pristupačnosti. Klasično pohano s krušnim mrvicama daje bogatu, sočnu teksturu koju oduvijek poznajemo. Idealno i za meso i za povrće.
4. Kokos
Kokosova kora, posebno u kombinaciji sa začinima, jelu daje pomalo egzotičnu notu. Kokos se obično koristi za pohanje u kombinaciji s krušnim mrvicama ili kao dodatak u panko smjesi. Kada se koristi samostalno, kokos dodaje bogatstvo i blagi slatki okus, zbog čega je savršen za pohanje piletine ili ribe.
5. Brašno i jaja (klasična metoda)
Klasični pristup u kojemu se meso stavlja u brašno, zatim u umućena jaja te se prži. Ova metoda poznata je kao pariško pohanje ili "meso na pariški", a često rezultira nešto debljom i manje hrskavom koricom od onog s panko mrvicama ili cornflakesom.
6. Sjemenke sezama
Za malo drukčiji okus možete koristiti sezamove sjemenke za pohanje. Sjemenke sezama dodaju ne samo hrskavost već i blagi orašasti okus koji se izvrsno slaže s piletinom, ribom i povrćem. Također, sjemenke se mogu kombinirati s panko mrvicama za dodatnu teksturu.
7. Chia sjemenke i zobene pahuljice
Za zdraviju varijantu pohanja možete koristiti chia sjemenke i zobene pahuljice. Ova kombinacija stvara krhku, ali nutritivno bogatu koricu koja je bogata vlaknima, zdravim mastima i proteinima.
Ovdje je i recept za savršeno pohanu piletinu, sa savjetima chefa Antonija Brajkovića.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati