Maslac od kroasana popularni je namaz koji rade baš svi, imamo recept

JESTE li čuli za maslac od kroasana? Ovaj viralni hit rade baš svi na TikToku, a riječ je o namazu napravljenom od pečenih kroasana koji se blendaju s dodacima poput maslaca, šećera, vanilije ili čak čokolade. Rezultat je bogata, slatka pasta, teksture slične Nutelli, ali s prepoznatljivim okusom pečenog lisnatog tijesta i maslaca iz kroasana.
Ovaj proizvod je postao popularan na društvenim mrežama zbog svog okusa, ali i zanimljivog koncepta - od starih kroasana možete napraviti nešto sasvim novo i vrlo ukusno. Ovaj maslac možete koristiti za pripremu raznih kolača i deserata, kao namaz za tost ili palačinke, a vrlo je jednostavan za pripremu.
Kako ga napraviti?
Kako biste maslac od kroasana, popularni croissant butter, napravili kod kuće, trebat će vam:
- 2-3 kroasana (150–200 g)
- 100 g maslaca sobne temperature
- 1-2 žlice šećera u prahu
- žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- žlica mlijeka, slatkog vrhnja ili kave za lakše blendanje (po želji)
- žlica Nutelle ili čokolade za čokoladnu verziju.
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i pecite kroasane dok ne postanu hrskavi i zlatni. Ohladite ih pa ih narežite na manje komade i stavite u blender. Dodajte maslac, šećer, vaniliju i sol. Blendajte dok ne dobijete glatku, gustu pastu. Ako je pregusto, dodajte malo mlijeka ili vrhnja.
Probajte i po potrebi prilagodite okus - dodajte još šećera, vanilije ili čak malo cimeta. Pohranite u staklenku, stavite u hladnjak i čuvajte 5 do 7 dana. Maslac možete namazati na tost, palačinke ili neko drugo pecivo, možete ga koristiti kao kremu u tortama i kolačima, a odlično funkcionira i kao dip za svježe voće.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati