Dodajte ovaj sastojak u bešamel i vaše će lazanje biti božanstvene

SVI VOLE lazanje - to sočno, kremasto jelo kojem je teško odoljeti. Iako postoje brojne verzije, klasik nad klasicima za mnoge su lazanje Bolognese. Priprema ovog jela, čak i kada se ne radi domaća tjestenina, zahtijeva trud i ljubav, no rezultat je uvijek vrijedan toga, piše The Kitchn.
Jedan od ključnih elemenata koji klasičnim lazanjama daje čaroliju je bešamel umak. Riječ je o jednom od pet ključnih francuskih umaka, kremastom bijelom umaku od mlijeka, maslaca i brašna. No, tajna za savršene lazanje ne krije se u klasičnom bešamelu, već u jednom neočekivanom dodatku: pireu od muškatne bundeve.
Zašto ovaj trik funkcionira?
Kulinarska producentica Rachel Perlmutter otkriva da pire od muškatne bundeve dodaje u svoj bešamel u omjeru 1:1. To znači da je potrebno pripremiti samo polovicu uobičajene količine bešamela, a zatim u njega umiješati pire. Bundeva dodaje predivno uravnotežen, slatkast i orašast okus koji se savršeno slaže s bogatim mesnim umakom.
Međutim, ne morate se zaustaviti samo na bešamelu. Mnogi recepti za lazanje umjesto njega koriste sir ricottu. Pire od bundeve možete umiješati izravno u sir, ili čak dodati otprilike jednu šalicu u mesni umak ako želite da sloj sa sirom ostane besprijekorno bijel.
Ono što je najbolje jest to što dodaje punoću okusa, ali aroma bundeve nije dominantna pa nitko neće ni pomisliti da jede lazanje s muškatnom bundevom.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati