Ana Roš predstavila svoja jela u Poreču - gdje ove godine otvara restoran

VELIKA slovenska chefica Ana Roš, jedina žena u regiji s tri Michelinove zvjezdice, najavila je otvorenje svog prvog hrvatskog restorana – i to posebnom večerom u porečkom Spinnakeru. Ovaj vikend gosti su imali priliku iskusiti filozofiju njezina bistroa Jaz, koji se krajem godine otvara na porečkoj rivi u suradnji s Valamarom, prenosi Kult Plave Kamenice.
<< Vrhunska slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice otvara restoran u Poreču
Predstavila jela sa sastojcima s ljubljanske tržnice
"Jaz je moj dnevni boravak. Tu smo i kad je loše i kad je dobro. Jaz predstavlja hranu za svaki dan i na to sam strašno ponosna,” ispričala je Ana Roš u uvodnom govoru. Tijekom večeri u Spinnakeru, Roš je s timom iz ljubljanskog JAZ by Ana predstavila jela koja spajaju sezonske i lokalne namirnice, s karakterističnim stilom koji je istovremeno sofisticiran i pristupačan.
Većina sastojaka korištenih za večeru stigla je s ljubljanske tržnice, a gosti su mogli kušati i koktele iz Jazove ponude, uključujući Negroni iz nove linije Ana Roš Drinks, nastao u suradnji sa slovenskom vinarijom Movia.
Jela su pratila vina nekih od najuglednijih istarskih vinara, među kojima su bili i rariteti: Matoševićeva Alba Robina iz 2006., Terre Bianche Morena Degrassija, Malvazija Bomarchese te Santa Lucia Gianfranca Kozlovića. Posebnu pažnju izazvale su boce Sorbusa iz 2000. godine, koje više nije moguće kupiti.
<< NY Times: Kako je Ana Roš definirala nacionalnu kuhinju Slovenije
Večera je bila svojevrsna najava novog poglavlja za Poreč, koji sve više postaje važno gastro-odredište. Ana Roš, poznata po posvećenosti detaljima, još je jednom pokazala da svaki njezin projekt dolazi s velikom dozom ozbiljnosti i strasti – a sve ukazuje na to da bi Jaz u Poreču mogao postati jedno od najpoželjnijih mjesta za izlazak u Istri.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati