Zirojević, Pažanin i drugi chefovi kuhaju pacijentima u KBC-u Split do Uskrsa

U KLINIČKOM bolničkom centru Split predstavljen je volonterski projekt Food KBC Split, iza kojeg stoje dijetetičarka Olja Martinić te chef Hrvoje Zirojević. Njima su se priključili i chefovi Ivan Pažanin, Nikola Krcatović i Antonio Topčić. Oni će za vrijeme trajanja korizme (u Katoličkoj crkvi, razdoblje od 40 dana, od Čiste srijede (Pepelnica) do Velikoga petka, povodom Uskrsa) sa zaposlenicima bolničke kuhinje svake srijede kuhati pacijentima.
"Vrhunsko gastronomsko iskustvo"
"Danas je KBC Split postao centar vrhunskog gastronomskog iskustva. Zahvaljujemo svima koji su pomogli realizaciji ove lijepe priče te poklonili svoje znanje, iskustvo i vrijeme u želji da potpomognu rad naših djelatnika u kuhinji i razvesele naše pacijente. Bolnica je dio svih nas i svatko može na svoj način pomoći da podignemo razinu kvalitete i skrbi za naše pacijente", rekao je ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Krešimir Dolić.
"Moram pohvaliti naše osoblje koje se svakodnevno trudi kako bi naši pacijenti dobili što kvalitetniju hranu. Bolnička prehrana i dijetetika napreduje svakim danom, ulaže se u prostor i opremu, ali nedostaje nam kadra pa se nadamo da će ovo biti mali poticaj mladima da se priključe našem timu", dodao je.
"Ovo nije lak posao, a zatekli smo krasne ljude"
Olja Martinić objasnila je da je njen suprug tri godine bio pod bolničkom skrbi te je tako dobila ideju.
"Ovo je bilo sjajno iskustvo s odličnom bolničkom ekipom koju moram pohvaliti u svakom smislu. Došli smo ujutro u šest, a sve je već bilo spremno za rad. Mi smo se samo uklopili u njihov ritam. Pripremali smo juhu od buče i juneći odrezak sa pire krumpirom, dakle prilagodili smo bolnički meni s malim našim dodacima koji naginju tradicionalnom kuhanju. Sretni smo ako smo razveselili pacijente i osoblje. Zahvaljujem kolegama koji su rado pristali biti dio ove priče", dodao je Zirojević.
"Zatekli smo krasne ljude, uigrane i raspoložene koji pripremaju izvrsnu hranu. Ja im se od srca zahvaljujem. Ovo nije lak posao, ali ga oni odrađuju s puno emocija i veselja. Pozivam mlade ljude, mlade kuhare, da se prijave na njihove natječaje jer nema boljeg mjesta za početak u kulinarstvu. Drago mi je da sam dio ovoga i veselim se i idućoj srijedi", dodao je Pažanin.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati