Znamo gdje ovih dana u Zagrebu možete probati ovo popularno napuljsko jelo

ZAGREBAČKI Pizza Festival počeo je u četvrtak i traje sve do nedjelje, 18. svibnja, a ove godine održava se na Trgu dr. Franje Tuđmana. Mi smo ga posjetili odmah po otvorenju (ovdje pronađite vodič kroz ponudu i cijene na festivalu) i svratili do kućice koja nam je prošle godine bila jedan od glavnih favorita.
>> Počeo je Pizza Festival u Zagrebu, evo što se sve nudi i koliko košta
Riječ je o kućici Pizza Fritta, koja u ponudi ima pržene pizze. Ovaj jedinstveni stil pizze datira još iz 18. stoljeća iz Napulja gdje i danas među lokalnim stanovništvom uživa kultni status.
Pizza se radi tako da se nadjev stavi između dva sloja tijesta za pizzu i prži u vrućem ulju dok korica ne postane zlatna i hrskava, a u ponudi imaju tri okusa - Margheritu za 7.80 eura, Prosciutto e Formaggio za 8.80 eura te Pistacchio e Mortadella za 9.80 eura.
I ove godine nam je jedan od favorita
Nama je stigla vruća, tek ispržena iz friteze, a svidjelo nam se što je vrlo jednostavna za jesti i bez problema se može jesti u hodu, bez tanjura, noža i vilice. Probali smo Margheritu, klasik s kojim ne možete pogriješiti, a ako ste ljubitelji klasične pizze s mortadelom i pistacijama, obavezno probajte i Pistacchio e Mortadella.
Kako biste maksimalno uživali u ovoj deliciji potrebno je najprije otrgnuti vrh ne bi li se otpustila para iz nadjeva, a zatim se pizza jede redom, čime se u svakom zalogaju dobiva savršen omjer nadjeva i tijesta.
U ponudi imaju i nekoliko slastica
Na kućici su se pobrinuli i za slatko pa u ponudi imaju tiramisu za 6.20 eura, sladoled od vanilije za 5.20 eura te sladoled od vanilije s preljevom od pistacija i jagodama za 7.40 eura, koji nam je nakon pržene pizze najbolje odgovarao. Nude i Iced Matcha Latte za 4.80 eura te Iced Strawberry Matcha Latte za 5.80 eura.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati